Acest fel de mâncare poate fi găsit pe masa oricărei familii chineze, atât la micul dejun, cât și la prânz.
Omleta este cunoscută în bucătăria chineză de mii de ani, dar amestecarea ei cu roșii a început în secolul al XX-lea, când relațiile Chinei cu lumea occidentală s-au dezvoltat activ.
Europenii au fost cei care au adus rețete cu roșii în China și, deja în anii 1920, roșiile prăjite cu un ou erau pregătite nu doar acasă, ci erau servite chiar și în cele mai bune restaurante. Rețeta s-a răspândit rapid în toată țara și este una dintre cele mai populare.
Prepară o cină delicioasă și ieftină din orez și cartofi. Toată familia va fi sătulă
Mâncarea se prepară rapid și este ieftină, deoarece conține ingrediente foarte simple. Un praf de zahar și puțin usturoi vor face gustul mai picant.
Pentru mulți chinezi, această rețetă este simbolul familiarității și confortului și se găsește în diferite variante în diferite familii. Să încercăm să pregătim cea mai tradițională versiune!
Ingrediente:
3 ouă,
3 roșii,
3 căței de usturoi,
3 linguri de ulei de floarea soarelui,
2 linguri de apă,
jumătate de linguriță de sare,
jumătate de linguriță de zahăr.
Curăță roșiile și taie-le cubulețe mici. Toacă mărunt usturoiul. Bate ouăle cu o furculiță. Adaugă o lingură de apă și bate-le din nou.
Conopidă în aluat, în stil oriental. Rețeta unui preparat aromat și picant
Se încălzesc într-o tigaie 2 linguri de ulei. Toarnă apoi amestecul de ouă. Amestecă constant ouăle cu o spatulă în mișcări înainte și înapoi, astfel încât până la momentul pregătirii să se formeze bucăți voluminoase. Se pune într-un vas separat.
Salată delicioasă, plină de vitamine, gata în doar zece minute
Se încălzește 1 lingură de ulei într-o tigaie și se prăjesc roșiile cu usturoi sub capac timp de 30 de secunde. Roșiile trebuie să devină foarte moi.
Pune bucățile de omletă pregătite în tigaie, adaugă 1 lingură de apă, zahăr și sare și gătește încă 30 de secunde. Omleta se servește fierbinte! Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu