Roșiile se folosesc aproape în toate salatele de legume. Cu toate acestea, multe gospodine se confruntă cu problema sucului în exces, lăsat de roșii în salată.
Cu toate acestea, se poate evita ca roșiile să lase prea multă zeamă în salată, dacă le veți procesa într-un anumit fel chiar înainte de le tăia.
În primul rând, roșiile se spală bine, se usucă cu un prosop de hârtie. Roșia se taie în două, apoi fiecare jumătate în 4 părți.
Feliile de roșii se pun într-o strecurătoare și se sărează: 1 linguriță de sare la trei roșii mari. Roșiile se lasă în strecurătoare 15-20 de minute, după care strecurătoarea se agită bine și roșiile se sărează din nou. Acum lăsați legumele timp de 10 minute.
Ulterior, puteți pune legumele în salată, fără să vă fie teamă că vor elibera suc. Totodată, trebuie sărată și salata, deoarece sarea, care a fost adăugată la roșii, va fi eliminată odată cu sucul.
Vă prezentăm o rețetă simplă de vinete murate, care sunt incredibil de gustoase și vă puteți bucura rapid de gustul lor grozav.
Sunt atât de bune, încât este greu să le reziști și vei mânca tot borcanul odată.
Ingrediente:
vinete mici - 5 bucăți,
ardei bulgăresc - 3 bucăți,
ceapă de mărime medie - 3 bucăți,
oțet - 125 ml
ulei vegetal - 60 ml
apă pentru saramură - 500 ml
usturoi - 8 căței,
sare - 1 lingură,
pătrunjel verde - după gust.
Se spală vinetele și se fierb 5 minute. După ce se răcesc, vinetele se taie rondele de aproximativ 1,5 cm grosime. Tăiați mărunt pătrunjelul.
Ceapa se taie rondele, iar usturoiul se pisează. Tăiați ardeii în jumătate, îndepărtați-le cotorul semințele și tăiați-i în jumătăți de inele.
Preparați acum saramură: apa se combină cu uleiu, oțetul și sare într-o cratiță. Compoziția se fierbe, apoi se răcește. Pe fundul borcanului sau al recipientului ăn care se vor marina vinetele se ău feliile de ardei gras, apoi rondelele de ceapă și vinetele. Se adaugă usturoi și se presară peste vinete pătrunjel .
Chifteluțe crocante de ton: un aperitiv spectaculos și delicios, apreciat de toată lumea
Repetați straturile până când terminați toate ingredientele. Umpleți, apoi, recipientul cu saramură și puneți-l la frigider pentru 30 de minute. Poftă bună!
Putem găti mese copioase din ingrediente simple și accesibile. Pentru un prânz copios, puteți pregăti niște chiftele delicioase de legume, în care nu trebuie să adăugați carne sau ouă.
Pentru a pregăti aceste chifteluțe, veți avea nevoie de legume. Acest fel de mâncare simplu este grozav pentru micul dejun.
Ingrediente:
varză albă - 350 de grame;
morcovi - 170 de grame;
ceapă - 140 de grame;
griș - 3 linguri;
fulgi de ovăz - 3 linguri;
cartofi - 260 de grame;
sare și piper - după gust,
pesmet,
amidon - 1 lingura;
ulei de floarea soarelui sau ulei de măsline.
Spălați cartofii și fierbeți-i în coajă. Tăiați varza proaspătă în bucăți mari, scufundați-o în apă clocotită și gătiți-o 5 minute. Clătiți bine morcovii, curățați-i și dați-i prin răzătoare grosieră. Curățați ceapa de coajă și tăiați-o în cuburi mici.
Desert spectaculos cu ananas: are un gust exotic și poate fi consumat și de cei care sunt la dietă
Căliți morcovii și ceapa în ulei până se înmoaie. Între timp, varza se trece prin strecurătoare, se clătește cu apă rece și se lasă la scurs. Puneți, apoi, în robotul de bucătărie legumele, împreună cu varza, și transformați-le într-o masă omogenă
Cartofii fierți se curăță de coajă și se dau prin răzătoarea medie. Adăugați cartofii rași, o lingură de amidonul, grișul, fulgii de ovăz, sarea și piperul la legumele pasate. Se amestecă toate ingredientele și se lasă să se odihnească timp de treizeci de minute.
Din pasta obținută din legume formați chiftele, dați-le prin pesmet și prăjiți-le în ulei pe ambele părți până se rumenesc. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu