Cercetătorii din Marea Britanie susțin că roșiile modificate genetic, de culoare violet, sunt mai sănătoase.
Studiile cercetătorilor de la John Innes Centre din Norwich, Marea Britanie, susțin că roșiile violet, modificate genetic, prezintă mai multe avantaje, comparativ cu roșiile crescute natural, potrivit Daily Mail.Astfel, cercetătorii spun că roșiile violet conțin antocianină, un compus bogat în antioxidanți, care le prelungește durata de viață. În mod normal, o roșie are un termen de valabilitate de 21 de zile. Roșiile modificate genetic pot ajunge până la 48 de zile. Cercetătorii au adăugat că perioada de valabilitate a tomatelor s-ar putea prelungi dacă acestea ar fi culese timpuriu, cât sunt încă verzi, și determinate să se coacă artificial cu etilenă.
De asemenea, specialiștii au argumentat că roșiile violet au o probabilitate mai mică de a dezvolta una dintre cele mai des întâlnite boli de după recoltare, și anume putregaiul cenușiu.
Cu toate acestea, roșiile violet pierd un aspect important al tomatelor - aroma adevărată.
Cercetătorii doresc a aplica procedeul și în cazul altor fructe moi, precum căpșunele și zmeura.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu