Rotația premierilor este un semn al consolidării democrației din România, transmite Partidul Social Democrat

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, vede rotația premierilor drept un semn al consolidării democrației din România.

 

„Respectarea rotației premierilor se înscrie în firescul rațiunii de stat. PSD, cu Marcel Ciolacu, în poziția de premier, va guverna cu determinare și maturitate politică, în același spirit al consensului din ultimul an și jumătate. Rocada premierilor a intrat deja în istorie.

Obiectivul asumat al PSD este să aibă grijă de toți românii, indiferent unde trăiesc ei. Ne-am angajat, prin actualul program de guvernare, să întărim legătura statului cu diaspora și comunitățile istorice. Celor care vor să revină acasă, vrem să le oferim o Românie cu oportunități economice. Sistemele de educație și de sănătate să fie bine puse la punct. Pentru românii care vor să își continue viața în afară și pentru cei din comunitățile istorice am pregătit politici care consolidează și protejează identitatea românească. Toți românii de pretutindeni trebuie să simtă în fiecare clipă că sunt acasă, indiferent cât de departe sunt.

Nu există o alternativă politică la coaliția PSD - PNL. Avem puterea, voința și capacitatea de a sprijini românii și de a dezvolta România, într-un context regional și internațional fragil. Restul partidelor, care hrănesc scandalul, sunt aventurieri politici, alternative cel puțin nefericite, nepricepute să guverneze, cum au demonstrat deja unele dintre ele.

Trebuie să fim cât se poate de conștienți că atenuarea nemulțumirilor de ordin economic și restrângerea inegalității din societate sunt direcții strategice pentru apărarea democrației. În vremurile când oamenii au suferit economic, societățile au pătimit politic de pe urma falșilor salvatori. Suntem în avangarda acestei bătălii pentru stabilitatea democratică, în momente tulburi.

Prin programul de guvernare pe care-l propunem, PSD și coaliția de guvernare susțin consolidarea unui stat demn, de care să fie mândri și românii de aici și cei din afara granițelor”, este mesajul apărut pe contul de Facebook al Partidului Social Democrat.

Marcel Ciolacu vrea continuarea coaliției și după 2024, dacă reformele programate vor fi duse la capăt

Noul premier, Marcel Ciolacu, a oferit primul interviu în presa străină, de când a preluat rolul de șef al Guvernului.

Ciolacu a spus că dacă reformele programate ale actualei coaliții vor fi implementate, atunci coaliția ar trebui să continue „chiar și după alegerile din 2024”.

„Cred cu adevărat că nu avem alte opțiuni în mediul politic românesc decât să continuăm acest drum […] Sper că partenerii noștri de coaliție înțeleg responsabilitatea comună pe care o avem și cei care vor încerca să se alieze cu extremiștii, cu extrema dreaptă, nu sunt oameni de stat și cel mai probabil vor dispărea din politică foarte curând pentru că o astfel de alianță este dovada că au eșuat.

Am decis chiar să amânăm alegerea noului guvern pentru a găsi soluții la cerințele profesorilor. Mai mult, am decis deja să reducem numărul de ministere și vom face același lucru cu secretarii de stat”, a spus el, în interviul pentru publicația Euractiv, adăugând că până la sfârșitul anului, Guvernul va reforma sistemul de pensii, va interzice pensiile speciale și va construi o nouă lege a salariilor publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel