Rotația premierilor PNL - PSD, un gentlemen's agreement, anunță Florin Roman

Rotația premierilor PNL - PSD, un gentlemen's agreement, anunță Florin Roman / Foto: Facebook Florin Roman
Rotația premierilor PNL - PSD, un gentlemen's agreement, anunță Florin Roman / Foto: Facebook Florin Roman

Florin Roman a declarat că rotația premierilor PNL și PSD se va produce în baza unui gentlemen's agreement.

Florin Roman, ministrul desemnat al Digitalizării, susține că PNL și PSD mai au de lucrat la capitolul încredere. Totodată, liberalul spune că ”două partide mari sunt obligate câteodată să facă ceea ce trebuie, nu ceea ce vor”. El a mai precizat că rotația premierilor se va produce în baza unui gentlemen's agreement.

”Deocamdată avem un acord politic agreat de către conducerile partidelor care fac parte din această coaliție, în care există decizia politică ca premierul, secretarul general al Guvernului, ministrul de Finanțe și ministrul Transporturilor să intre în această rotativă între PNL și PSD, astfel încât să existe o echilibrare a ceea ce înseamnă algoritm parlamentar în noua coaliție. Deci practic, cele două mari partide vor avea aceste funcții la un interval de un an și jumătate, urmând ca această rotativă să se încheie în anul 2024.”, a declarat Florin Roman pentru RFI.

Florin Roman: Rotația premierilor PNL - PSD, un gentlemen's agreement

Întrebat despre cum anume se va produce rotația premierilor și dacă își va da demisia Nicolae Ciucă atunci când îi va veni rândul lui Marcel Ciolacu să fie prim-ministru, Florin Roman a răspuns: "Nu avem această prevedere în acordul politic, practic, va fi o înțelegere, un gentlemen's agreement între cele două părți".

Întrebat dacă există și posibilitatea ca PNL să nu renunțe la funcția de premier după un an și jumătate, acesta a a dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

"Nu, nu există această posibilitate. PNL și-a respectat întotdeauna înțelegerile politice.", a declarat Florin Roman.

Florin Roman a fost întrebat și ce se va întâmpla dacă premierul Nicolae Ciucă va vrea la un moment dat să demită un ministru de la PSD, dacă acesta va avea nevoie de acordul social-democraților mai întâi.

"Așa cum știți, potrivit Constituției, partea de remaniere sau revocare aparține primului-ministru și primul-ministru cu siguranță se va consulta cu partidul din care face parte acel ministru, înainte de o remaniere sau de o revocare, dacă va fi cazul.", a spus Florin Roman.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel