Rotativă Guvern. Declic cere schimbarea unui ministru: Vedeți aici un film care sperăm să ajungă la milioane de oameni, inclusiv la Ciucă și Ciolacu / video

foto ilustrativ gov.ro
foto ilustrativ gov.ro

Declic cere schimbarea unui ministru.

Este vorba despre ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Funcția ministrului Mediului, Tanczos Barna, atârnă de un fir de ață. Se negociază intens schimbarea lui la „rotativă”, adică săptămâna viitoare. Am realizat un film care, dacă ajunge la milioane de oameni, poate înclina considerabil balanța. Ar fi un argument în plus în mâna celor ce-l vor, la fel ca noi, schimbat. Pentru că a devenit clar pentru toată lumea: acest ministru nu apară interesele mediului.

Urmăresc cu sufletul la gură știrile despre cum se negociază mandatele din viitorul Guvern. Conform înțelegerii de la crearea actualei alianțe de guvernare, se vor schimba premierul și mare parte dintre miniștri.

Din păcate, nu este încă o certitudine că Tanczos Barna se numără printre miniștrii ce vor cădea. UDMR insistă ca acesta să își păstreze mandatul. Dar păstrarea lui Tanczos Barna la Minister ar produce prejudicii uriașe naturii.

Am rămas pur și simplu blocat, ieri, când l-am auzit cum le răspunde celor ce îi cer să nu dispună uciderea a sute urși. Ministrul a declarat cu cinism că „doar oamenii sunt ucişi, animalul sălbatic e recoltat”.

La fel de cinică e și viziunea sa despre păduri. Copacii trebuie recoltați, sunt o sursă de profit.

Îmi amintesc ultimul protest Declic, de la Minister, când i-am cerut protecție strictă pentru toate parcurile naționale. A declarat, de față cu presa, că „protecția mediului costă”. Cu alte cuvinte, interzicerea tăierilor în parcurile naționale s-ar reflecta negativ asupra profitului Romsilva și a companiilor ce fac comerț cu lemn tăiat din ariile protejate.

Am demonstrat în ultimele investigații Declic cum pădurile așa-zis protejate din parcurile naționale Retezat, Semenic sau Hășmaș sunt măcelărite. Și am urmărit traseul lemnului pentru a arăta cum copacii ajung direct lemn de foc sau sunt tocați și devin peleți. Și i-am cerut ministrului să oprească nebunia. Ne-a refuzat în mai multe rânduri și a amânat decizia cu ani de zile. Adică, dincolo de mandatul său”, a trasmis Declic.

„Tanczos Barna trebuie să cadă. O și face, spectaculos, la finalul clipului.  Pentru a transmite acest mesaj am apelat la doi actori cunoscuți, Adrian Cucu și Bob Rădulescu. Unul joacă rolul comerciantului de lemn provenit din zone protejate, iar celălalt al cumpărătorului ce vrea să se asigure că totul se face cu aparențe de legalitate. (...) Strategia noastră e să ajungem cu mesajul „Tanczos Barna trebuie să cadă” la milioane de oameni.

Printre ei, inclusiv la politicienii care decid dacă ministrul stă sau cade. De exemplu, la Ciucă și Ciolacu. Îmi place să-mi închipui cum vor sta cei doi pe mobil, într-o pauză de negocieri, și se amuză de dialogul dintre Bob și Cucu. Apoi zic și ei că e timpul să cadă ministrul”, a mai transmis Declic.

VEZI ȘI: Rezultate sondaj Barna Tanczos, ministrul Mediului, înainte de rotativă - https://www.dcnews.ro/rezultate-sondaj-barna-tanczos-ministrul-mediului-inainte-de-rotativa_916836.html

Declic își are originea într-un proiect din 2015, finanțat prin Fondul ONGîn România, creat prin contribuția Islandei, Liechtenstein-ului și a Norvegiei. De la înființare, Declic a primit fonduri nerambursabile de la mai multe organizații-soră din cadrul rețelei internaționale OPEN și de la alte organizații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel