RoVaccinare: Prevalența tulpinii Delta, în România, e cuprinsă între 5 și 15%

Foto Pexels
Foto Pexels

Platforma națională de informare cu privire la vaccinarea anti-Covid-19 a publicat datele Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor despre estimarea prevalenței tulpinii Delta.  

Alegeri prezidentiale 2024

Potrivit surse citate, în România prevalența tulpinii este de 5-15%.

Așadar, conform datelor puse la dispoziție de Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor, estimarea prevalenței tulpinii Delta, potrivit ratei de secvențiere a statelor în UE, în data de 15 iulie, este de peste 90% în Marea Britanie, de peste 50% în Irlanda, Portugalia, Germania, Belgia, Danemarca, Slovenia și Estonia, între 25 și 50% în Franța, Olanda, Italia, Grecia, Cehia și Slovacia, între 5 și 15% în România, Norvegia și Letonia și de sub 5% în Polonia, Ungaria și Bulgaria.

„Conform Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor se estimează, pe baza modelării matematice, că în acest ritm, aproximativ 70% din cazurile noi de infecții vor fi cauzate de varianta Delta la începutul lunii august, ajungând la aproximativ 90% până la finalul verii”, a informat platforma RoVaccinare.

Reprezentanții acesteia susțin că vaccinurile împotriva COVID-19 sunt eficiente și împotriva tulpinii Delta.

CNSU: Copiii până la șase ani nu mai au nevoie de test negativ la revenirea în țară

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o hotărâre, potrivit căreia copiii de până la șase ani nu mai au nevoie de test negativ pentru Covid la revenirea în țară.

„La articolul 3 alineatul (2) literele d) și e) se modifică și vor avea următorul cuprins: ,,d) copiii cu vârsta mai mică sau egală de 6 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2”, prevede noul paragraf care a fost aprobat de CNSU.

În hotărârea anterioară se preciza că sunt exceptați de la măsura carantinei la intrarea în țară din zonele cu risc epidemiologic ridicat copiii pănă la vârsta de 3 ani, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Conform deciziei CNSU, copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, sunt exceptați de la carantină dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel