Preşedintele Organizaţiei de Femei Social-Democrate, europarlamentarul Rovana Plumb, i-a transmis, luni, o scrisoare deschisă noului director al FMI, Christine Lagarde, în care îi aminteşte succint despre politicile anti-criză promovate de Guvernul PDL şi îşi exprimă speranţa că noua conducere a Fondului va dovedi mai multă raţiune şi consideraţie faţă de greutăţile cu care se confruntă femeile din România.
Rovana Plumb a felicitat-o pe Christine Lagarde pentru obţinerea funcţiei de director al FMI, apreciind că faptul că o femeie deţine una dintre funcţiile-cheie ale economiei mondiale "reprezintă o evoluţie normală, dar aşteptată de prea mult timp", transmite Agerpres.
"Stimată doamnă, accederea în acest rol esenţial a unei femei şi, în acelaşi timp, a unei feministe recunoscute este, în opinia noastră, o şansă uriaşă. FMI are acum - prin intermediul dvs - oportunitatea de a-şi regândi politicile şi viziunea, astfel încât, respectând misiunea FMI de până acum într-o manieră nouă, să dovedească mai multă raţiune, mai multă consideraţie şi mai multă grijă pentru populaţia feminină, mai vulnerabilă în timpul crizei decât populaţia în general", a afirmat Rovana Plumb.
Europarlamentarul PSD i-a scris directorului FMI despre situaţia "deosebit de dificilă a României", condusă în această perioadă de criză "de un guvern profund incompetent şi desprins de realitatea socială".
"Politicile sale de contracarare a crizei - multe dintre ele primind, direct sau indirect, girul FMI - au avut şi continuă să aibă efecte dezastruoase asupra populaţiei, pentru că soluţiile alese de Guvern sunt de cele mai multe ori greşite", a afirmat Rovana Plumb.
Ea a adăugat că efectele crizei au fost puternic amplificate în rândul femeilor, "categorie oricum mai vulnerabilă, mai expusă sărăciei şi mai lipsită de apărare în condiţii economice dificile".
Liderul femeilor social-democrate a mai spus că politici precum reducerea salariilor în sectorul bugetar, în special în domeniile dominate de femei, precum sănătatea şi educaţia, închiderea spitalelor, "tăierile fără milă" operate la nivelul ajutoarelor şi indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, creşterea vârstei de pensionare, impozitarea unor pensii, creşterea TVA au fost luate fără calcularea prealabilă a impactului în rândul populaţiei dezavantajate reprezentate de femei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu