De astăzi, rovinieta se poate plăti online

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Începând de astăzi, 27 iunie 2024, șoferii pot achiziționa rovinieta online.

"De astăzi, rovinieta poate fi achiziționată cu doar câteva click-uri, prin platforma Ghișeul.ro, fără a mai necesita deplasarea la puncte fizice și stat la coadă.

Dragoș-Cristian Vlad, președinte Autoritatea pentru Digitalizarea României: ”ADR continuă să digitalizeze serviciile publice pe care statul român le oferă cetățenilor. Fiecare nouă funcționalitate digitală care înlocuiește un proces fizic ne aduce cu un pas mai aproape de ceea ce ne dorim cu toții, adică un stat mai eficient, instituții active și mai puține drumuri sau timp pierdut la cozi! Integrarea plății pentru rovinietă în platforma ghișeul.ro este o nouă funcționalitate pe care o adăugăm în beneficiul cetățenilor și suntem determinați să continuăm.”

O nouă funcționalitate

Momentan această funcționalitate este prezentă doar pe varianta web Ghișeul.ro.

Alexandra-Maria Chivu, vicepreședinte Autoritatea pentru Digitalizarea României: "Începând de astăzi, 27 iunie 2024, utilizatorii platformei web Ghișeul.ro pot plăti online contravaloarea rovinietei auto. Astfel, adăugăm o nouă funcționalitate platformei Ghișeul.ro, oferind utilizatorilor acces facil la servicii digitale și posibilitatea efectuării unor plăți securizate pentru serviciile de interes. Adăugarea acestei noi funcționalități în platforma Ghișeul.ro este rezultatul muncii depuse de echipa Autorității pentru Digitalizarea României și de reprezentanții CNAIR. Misiunea noastră comună este de a extinde serviciile publice digitale și de a oferi cetățenilor soluții eficiente și sigure. Continuăm să aducem noi funcționalități pentru fiecare român!”.

La ora actuală, Ghișeul.ro are 2.243.675 utilizatori activi, iar de la 1 ianuarie au fost înregistrate 2.995.914 tranzacții și s-au colectat aproximativ 2.200.000.000 lei", transmite Autoritatea pentru Digitalizarea României

               

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel