EXCLUSIV  Roxana Mihalcea, despre cum îi facem pe cei mici să citească: Aș vrea să-i pot insufla această dorință! / video

Roxana Mihalcea, foto DC News
Roxana Mihalcea, foto DC News

Prezentă în emisiunea De Ce Citim, pentru a vorbi despre cartea „Mira și povestea unui cadou neașteptat” publicată recent la editura Carusel Books, scriitoarea Roxana Mihalcea a povestit cum încearcă să-i ofere propriei fiice un model pentru a îndrăgi cititul. 

„A-i face să citească pe copii devine un subiect tot mai greu de luat în discuție. Eu am momente când iau cărți să citesc și mi s-a întâmplat de câteva ori să o văd pe fetița mea că ia o carte, i-adevărat, cu susul în jos și încearcă să o răsfoiască cumva, gândindu-se că face același lucru pe care îl fac și eu. Și, într-adevăr, cred că puterea exemplului o va ajuta foarte mult.

Dacă va rămâne doar în fața unui ecran, va considera că asta este realitatea, dar eu pentru că sunt atașată de cărți, în general, eu consider că de acolo ne putem lua orice sursă de informație și experiență pe care sub o formă sau alta o putem trăi sau am trăit-o, aș vrea să-i pot insufla această dorință de a citi și până la un punct eu mă ofer ghid în a o ajuta să înțeleagă sau să parcurgă această lume care eu cred că este extrem de amplă și cu extrem de multe învățături care cu siguranță îi vor ajuta să se desăvârșească ca adolescent, ulterior.”, a povestit Roxana Mihalcea. 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel