Roxana Mînzatu ar putea fi propusă comisar european

Roxana Mînzatu ar putea fi propusă comisar european.

VEZI ȘI: O femeie pentru funcția de comisar european. Pe cine ar putea propune Ciolacu

Roxana Mînzatu se numără printre propunerile transmise de premierul Marcel Ciolacu la Bruxelles. De altfel, și dintr-un sondaj DC News a reieșit faptul că ar fi cea mai potrivită pentru această funcție. 

Rezultatele sondajului au plasat-o pe primul loc pe Roxana Mînzatu, membră PSD și europarlamentară, recunoscută pentru experiența sa vastă în domeniul fondurilor europene și al dezvoltării comunitare. Cu o carieră marcată de diverse funcții publice, inclusiv aceea de ministru al Fondurilor Europene în 2019, Roxana Mînzatu a demonstrat un angajament constant în susținerea antreprenoriatului și în implementarea programelor de suport pentru comunitățile vulnerabile.

Pe locurile următoare s-au clasat Georgiana Teodorescu (AUR), Biro Rozalia (UDMR), Diana Stoica (USR) și Ligia Deca (PNL), fiecare cu propriile realizări și competențe în diverse domenii.

Roxana Mînzatu, cu experiența sa solidă în gestionarea fondurilor nerambursabile și a inițiativelor de dezvoltare, a fost percepută de cititori ca fiind cea mai pregătită pentru a reprezenta România la nivel european, într-un rol care necesită nu doar competență tehnică, dar și abilități de negociere și viziune strategică. Nominalizarea sa ar putea aduce României un portofoliu european de mare importanță, conform dorinței exprimate de von der Leyen.

Comisia Europeană este organul executiv al UE, independent din punct de vedere politic. Comisia Europeană este singura responsabilă cu elaborarea propunerilor de noi acte legislative europene. În același timp, ea pune în aplicare deciziile Parlamentului European și ale Consiliului UE.

Conducerea politică este exercitată de o echipă de 27 de comisari (câte unul din fiecare țară a UE), coordonată de președinta Comisiei, care decide de ce domeniu politic răspunde fiecare comisar.

Colegiul comisarilor este format din președinta Comisiei, opt vicepreședinți (dintre care trei vicepreședinți executivi), Înaltul Reprezentant al Uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate și 18 comisari, fiecare responsabil pentru un anumit portofoliu.

Funcționarea cotidiană a Comisiei este gestionată de personalul său (juriști, economiști etc.), repartizat pe departamente numite direcții generale (DG), fiecare dintre ele ocupându-se de un anumit domeniu de activitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel