RTV, postul lui Sebastian Ghiță, a primit autorizație provizorie de emisie

ghita
ghita

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a autorizat emisia postului RTV din Casa Presei, prin Decizia 14639, din 26.10.2011, a declarat Sebastian Ghiţă, patronul şi managerul televiziunii de ştiri, pentru Jurnalul Naţional.

Răsvan Popescu, preşedintele CNA nu a putut furniza detalii, fiind plecat din ţară. În schimb, Ioan Onisei, vicepreşedintele instituţiei ne-a declarat că e vorba de o autorizaţie provizorie: "Este un document care se emite oricărei societăţi din audiovizual, atunci când solicită autorizarea emisiei, în vederea efectuării testelor necesare".

Întrebat dacă societăţile de cablu pot retransmite semnalul RTV în aceste condiţii, Onisei a răspuns că "Pot, însă numai în baza unui acord de retransmisie şi numai după ce se prezintă la CNA cu modificarea grilei de programe. Până acum, societăţile de cablu nu au solicitat acest lucru la CNA, deci RTV nu poate fi retransmis".

Dan Grigore, membru CNA, ne-a declarat că nu ştie nimic de autorizare: „Ştiu doar că ieri s-a dat o amendă postului RTV. Nu cred că au tupeul să emită în continuare, iar autorizarea nu ar fi fost normal să se dea aşa, de pe o zi, pe alta”, spune Dan Grigore.

Răsvan Popescu a declarat, marţi, pentru Jurnalul Naţional, că procesul de autorizare va dura „câteva zile”, în varianta cea mai optimistă (în absenţa complicaţiilor).

În cursul zilei de azi, o echipă de inspectori ai CNA s-a deplasat la sediul RTV din Casa Presei, pentru a face verificările în vederea autorizării postului.

Elan Schwartzenberg a confirmat că ştie de autorizarea RTV: "Am aflat de autorizare şi nu mă interesează. Nu există pentru mine", a declarat Schwartzenberg, pentru Jurnalul Naţional.

Citește și:

Corina Drăgotescu: O noapte agitată, cu război pe distribuție, la cablu – VIDEO

Schisma de la Realitatea, ruptura de la Adevărul: asemănări și deosebiri

Cătălin Striblea transmite cititorilor DeCE News unde pot urmări emisiunea ”Ultima oră”, după ruptura de la Realitatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel