Rucola, beneficii. Combate CANCERUL şi previne DECLINUL COGNITIV

Puternic aromată, este una dintre cele mai populare plante la ora actuală. Se foloseşte în principal în salate, iar nutriţioniştii îi laudă valorile nutritive.

Alegeri prezidentiale 2024

Originară din zona Mării Mediterane, rucola a fost considerată de romani drept un afrodisiac extrem de puternic. Mai mult, unii scriitori afirmă că, în Evul Mediu, cultivarea sa în mănăstiri a fost interzisă.

Frunzele de rucola au un gust specific, puţin amărui şi intens. Fiind o legumă verde, este săracă în calorii, dar bogată în fibre alimentare şi în vitaminele A, K, şi C.

Combate cancerul

Rucola face parte din familia cruciferelor, alături de broccoli, conopidă şi varză. La fel ca restul "rudelor" sale, este bogată în fibre, antioxidanţi şi glucozinolaţi, elemente care, conform unor studii, reduc riscul apariţiei cancerului la plămâni, prostată, sân şi pancreas.

Menţine sănătatea oaselor

Jumătate de cană de rucola conţine 10.9 micrograme de vitamina K, necesară pentru absorbţia calciului în oase şi dinţi. Trei căni de rucola vor asigura organismului necesarul zilnic de vitamina K. De asemenea, rucola conţine de opt ori mai mult calciu decât salata iceberg.

Reduce inflamaţiile

Rucola conţine cantităţi semnificative de indoli-3-carbinol şi izotiocianate, substanţe despre care s-a dovedit că suprimă producerea inflamaţiilor în organism.

Previne declinul cognitiv

Rucola este bogată, totodată, de vitaminele din complexul B, dar şi de folaţi. La adulţii foarte activi cantităţile reduse de folaţi s-au dovedit a prezenta un risc pentru declinul cognitiv. Folaţii sunt extrem de importanţi şi în timpul sarcinei.

Citește și: Tort cu înghețată de piersici și fructe roșii de pădure

Efect afrodisiac

Studiile au dovedit că micromineralele şi antioxidanţii din legumele cu frunze verde-închis sunt benefice pentru sănătatea sexuală. Acestea blochează substanţele contaminante din mediu considerate că ar avea un impact negativ asupra libido-ului.

Detoxifică corpul

Conţinutul de fibre ajută la curăţarea colonului contribuind la îmbunătăţirea digestiei. Fitochimicalele, antioxidanţii şi mineralele esenţiale prezente în rucola ajută la detoxifierea organismului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel