Rudy Giuliani spune că inculparea sa este 'o parodie de justiţie' și denunţă un 'atac la adresa Constituţiei'

Un fost avocat al lui Donald Trump, Rudy Giuliani, a calificat miercuri, în Georgia, drept un 'atac la adresa Constituţiei' inculparea sa de către autorităţile din acest stat din sud-estul ţării pentru încercările sale de a schimba rezultatul alegerilor din 2020, relatează AFP.

'Această inculpare este o parodie' de justiţie, a spus Giuliani la eliberarea din închisoare în comitatul Fulton din Atlanta, capitala statului, unde a fost oficial închis înainte de a fi eliberat pe cauţiune. 'Este un atac nu numai asupra mea şi asupra preşedintelui Trump, ci şi asupra poporului american', le-a spus el zecilor de reporteri care s-au adunat acolo, pe caniculă, pentru-l intervieva.

Procuroarea comitatului, 'Fani Willis, va rămâne în istoria Americii drept cea care a comis unul dintre cele mai grave atacuri la adresa Constituţiei americane', a adăugat el. Apărarea fostului preşedinte american şi a mai multor inculpaţi susţine că urmăririle penale împotriva lor echivalează cu 'incriminarea' libertăţii de exprimare în materie de dispute electorale.

Un mare juriu (comitet de cetăţeni investiţi cu puteri de anchetă) desemnat de procuroare i-a inculpat la 14 august pe Trump şi alte 18 persoane pentru presupusele lor tentative ilicite de a modifica în favoarea lor rezultatul alegerilor din 2020, câştigate în acest stat cheie de actualul preşedinte democrat Joe Biden. Ei sunt urmăriţi penal în temeiul unei legi privind crima organizată care prevede pedepse de la cinci la douăzeci de ani de închisoare.

Cei 19 inculpaţi au până vineri la prânz (16:00 GMT) să se pună la dispoziţia autorităţilor prezentându-se la închisoarea Fulton pentru a li se lua amprentele digitale şi pentru a fi fotografiaţi. În total, nouă dintre aceştia, printre care şi expertul în drept constituţional John Eastman sau avocata conservatoare Sidney Powell, s-au supus acestei proceduri care prevede şi înregistrarea în arhivele administraţiei penitenciarelor a înălţimii, greutăţii şi culorii pielii şi a ochilor fiecărei persoane.

Donald Trump, mare favorit la alegerile primare republicane pentru a deveni candidat la scrutinul prezidenţial din 2024, a anunţat că va face la rândul său acest lucru joi, împotriva voinţei sale, denunţând o 'ingerenţă electorală'. El face obiectul a patru acuzaţii penale, două la nivel federal, în Washington şi Florida (sud-est), una în statul New York şi una în Georgia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel