Rugăciunea, impact asupra creierului. Dr. Vlad Ciurea (SANADOR): ”Are un efect total. Îți dă sănătate”

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Rugăciunea are efecte uimitoare pentru creierul uman. Dr. Vlad Ciurea a vorbit despre impactul pe care îl are rugăciunea.

Rugăciunea poate avea un impact asupra creierului în mai multe moduri, iar aceste efecte pot varia în funcție de perspectiva spirituală, culturală și științifică. Rugăciunea poate afecta sistemul nervos, inclusiv sistemul nervos autonom, care reglează funcțiile involuntare ale corpului, cum ar fi ritmul cardiac și respirația. Starea de rugăciune profundă poate duce la o relaxare și la schimbări în activitatea cerebrală.

Ce se întâmplă când ne rugăm

Acad. prof. dr. Vlad Alexandru Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR, a explicat în exclusivitate pentru DC MEDICAL ce se întâmplă în creier în momentul în care ne rugăm. 

”Rugăciunea are un efect total asupra creierului. E un tablou foarte frumos cu Fecioara Maria care se roagă. Rugăciunea înseamnă ținuta, harul celui care se roagă, mâinile încrucișate, capul ridicat în sus către Ființa Supremă. O rogi (Ființa Supremă –n.r.) să îți dea sănătate, să te binecuvânteze, să îți binecuvânteze casa, să te ajute. Îl implore să fie totul bine. Aceasta este rugăciunea. 

Rugăciunea intră din creier în întreg organismul. Rugăciunea se desfășoară din creier și deschide anumite porți, ecluze în tot sistemul endocrin. Toate activitățile organismului pornesc. 

Rugăciunea este benefică pentru organism”, a explicat acad. prof. dr. Vlad Alexandru Ciurea, medic primar neurochirurgie la Spitalul Clinic SANADOR.

Citiți ce alte efecte are rugăciunea pe DC MEDICAL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel