Rostește pe 11 noiembrie rugăciunea Sfântului Mina, pentru a scăpa de necazuri și pagube.
Astăzi, 11 noiembrie, creștinii ortodocși îl prăznuiesc pe Sfântul Mare Mucenic Mina, cunoscut și ca protectorul celor păgubiți. Sfântul Mina este cunoscut ca fiind cel care îi ocrotește pe păgubiți și că se arată grabnic ajutător pentru oamenii nedreptățiți în procese și pentru cei care au pierdut ceva sau au fost înșelați. Rugăciunea Sfântului Mare Mucenic Mina trebuie rostită pe 11 noiembrie de către cei care vor să țină necazurile departe, având grijă să aprindă întotdeauna o lumânare în timp ce se roagă.
"O, preasfinte și întru tot lăudate, Mare Mucenice Mina, și de minuni făcătorule, primește această rugăciune de la mine nevrednicul robul tău, căci către tine ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scap eu ticălosul, și către sfânt chipul icoanei tale cu lacrimi fierbinți mă rog ție. Vezi, Sfinte, paguba mea, vezi sărăcia și ticăloșia mea, vezi bubele și rănile trupului și sufletului meu.
De aceea mă rog ție, fericite și Sfinte Mina, grăbește de mă ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și mă sprijinește pe mine robul tău! Ia aminte la suspinele mele și nu mă trece cu vederea pe mine ticălosul și scârbitul, că știu, Sfinte al lui Dumnezeu, că de ai și pătimit suferințe grele și chinuri înfricoșătoare de la cei fără de lege, pentru dragostea lui Hristos, dar prin acele suferințe astăzi viețuiești luminat și ai aflat dar de la Dumnezeu, fiindcă ne-am încredințat că și după mutarea ta din viața aceasta trecătoare cine a năzuit la sfântă biserica ta, și cu credință ți s-a rugat, nu a rămas neajutat.
Pentru aceea și eu acum, fiind scârbit și în pagubă, alerg la tine cu credință și cu lacrimi, îngenunchind, și mă rog ție, Sfinte și Mare Mucenice Mina, ca să te rogi pentru mine, păgubașul și scârbitul, lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Celui ce n-a trecut cu vederea rugăciunea ta cea mucenicească, ci te-a ascultat și te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri.
Către Acela roagă-te ca să fiu și eu ajutat și miluit pentru rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăvit, ca să laud și bine să cuvântez și să slăvesc întru tot lăudatul și preaputernicul nume al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor.
Amin!", scrie secrete.com.
"Sfântul Mina este de origine egipteană. S-a născut în apropiere de Memphis, străvechea capitală a faraonilor. A trăit în timpul împăraților români Dioclețian și Maximian. Rămâne orfan pe când era copil. Tatăl i-a murit când avea 11 ani, iar mama să a murit la doar trei ani după acesta.
Sfântul Mina leapădă haina de ostaș și îmbracă haina pustnicului. Sfântul Mina ajunge în armata imperială, însă, pe 23 februarie 303, când Dioclețian a emis primul edict de persecutare a creștinilor, părăsește armata și se retrage în deșert, dedicându-se vieții ascetice. După puțin timp, Dumnezeu i-a dat puterea de a face minuni.
În vremea petrecută în pustiu l-a întâlnit pe Sfântul Macarie Egipteanul care i-a spus: "Ce cauți Mina, de unul singur, între cer și pământ? Locul tău este printre oameni, că aceștia să ia aminte la cuvintele și faptele tale. Dacă ai schimbat o haina de ostaș cu altă, atunci sfârșește pe câmpul de lupta, că să învii ca un învingător fără sabie".
Prezent în Cotyaeum la celebrarea unei sărbători păgâne, mărturisește fără ezitare că este creștin. Este luat de soldați și dus înaintea prefectului Pyrrhus. Pentru că a refuzat să se lepede de credință în Hristos, i s-au tăiat mâinile și picioarele, apoi capul", scrie Calistrat.ro pe Facebook. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu