Te gândești ce desert ai putea pregăti pentru masa de Crăciun pentru a impresiona cât mai mult familia și invitații? Noi îți propunem o ruladă cu ciocolată, o rețetă simplă și ușor de pregătit, datorită căreia nu vei da greș.
Rețetă pentru 8 porții. Timp de pregătire: 1 oră și 20 minute. Coacere: 20 minute
8 ouă
100 g frișcă
150 g zahăr pudră
25 g unt
Mod de preparare:
Freci gălbenușurile cu zahărul. Adaugi făina în ploaie după care pui și albușurile bătute spumă. Torni compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Coci la cuptor 15 minute. Răstorni pe un prosop umezit și rulezi. După câteva minute întinzi o parte din crema de ciocolată și rulezi din nou. Rulada se îmbracă în restul de cremă. Lași la rece 30 de minute.
200 g unt
2 ouă
200 g zahăr pudră
100 g ciocolată
50 ml coniac
Mod de preparare:
Bați pe bainmarie ouăle cu zahărul până se îngroașă. După ce s-au răcit amesteci ușor cu untul frecat, ciocolata topită și coniacul.
Vezi și: Prăjitură cu cacao și cremă de nuci. Desertul perfect pentru Crăciun
Cozonac cu nucă. Rețeta bunicii: Pufos și delicios
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu