O ruladă cu mere și nucă poate face oricine, atât de simplu se prepară. La final, vei obține un desert extrem de aromat, apetisant și gustos.
Ingrediente
– 180 g cremă de brânză
– 2 linguri de smântână 10%
– 3 mere
– 1 lingură de zahăr
– 1/2 linguriță de scorțișoară
– 1 lipie
– 30 g de nuci fărâmițate
– 1 ou
– miere pentru decor
Mod de preparare
1. Amestecă într-un bol crema de brânză cu smântâna.
2. Spală bine merele, îndepărtează-le cotorul cu semințe și dă-le prin răzătoarea mare. Pune merele rase într-un bol și adaugă, după gust, zahăr și scorțișoară. Amestecă ingredientele.
3. Așază lipia pe suprafața de lucru și unge-o generos cu crema de brânză, păstrând o distanță de cca 2-3 cm de la margine.
4. Apoi întinde amestecul de mere rase peste cremă. Presară compoziția cu nucile fărâmițate. Rulează lipia.
5. Sparge oul într-un vas și bate-l, folosind telul. Unge marginea lipiei libere cu oul bătut și lipește-o.
6. Așază rulada pe o tavă de copt, preventiv tapetată cu hârtie. Unge rulada cu oul bătut rămas.
7. Bagă tava în cuptorul preîncălzit până la temperatura de 180°C, pentru 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
8. Așază rulada pe un platou și taie câte felii dorești, potrivit bucatarul.eu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News