Dacă urmezi o dietă, dar vrei să te bucuri de un desert delicios, avem rețeta potrivită și super bună.
Blatul nu conține făină, dar acest lucru nu-l va face mai puțin pufos sau mai puțin îmbietor. În câteva minute și cu câteva mișcări vei crea o capodoperă.
Pentru blat ai nevoie de:
35 grame pudră de cacao neîndulcită,
1 linguriță de praf de copt,
50 grame eritritol,
4 ouă,
aromă de vanilie,
sare.
Pentru cremă ai nevoie de:
250 grame de frișcă,
250 grame de mascarpone,
1 cană de espresso,
50 grame de eritritol,
fulgi de ciocolată,
1 sau 2 linguri de smântână lichidă.
Într-un castron, pune ouăle și mixează-le cu telul electric. Adaugă un praf de sare, praful de copt și vanilia. Continuă să mixezi, până când amestecul devine pufos. Apoi toarnă, încetul cu încetul, eritritolul, continuând să amesteci. Se adaugă praful de cacao, care se integrează complet în aluat.
Chipsuri de mere, preparate în cuptorul cu microunde: rețeta simplă
La final, transferă rezultatul pe o tavă, tapetată cu hârtie de copt și nivelează bine. Dă tava la cuptorul static, la 170 de grade, pentru 10 minute.
Între timp, ocupă-te de prepararea cremei. Pune mascarpone într-un bol, împreună cu eritritolul. Adăugă apoi smântâna și amestecă cu o lingură. Se adaugă frișca și se amestecă cu telul electric.
Plăcintă cremoasă și moale ca un nor: ai nevoie de două mere și câteva ouă
Când crema este gata, toarnă cafeaua și amestecă cu telul. Urmează, apoi, chipsurile de ciocolată, care trebuie integrate în cremă, cu o spatulă.
În acest moment, scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcească la temperatura camerei. Apoi elimină marginile cu un cuțit, făcându-l dreptunghiular. Așează crema pe blat și rulează-l.
Biscuiți de ovăz din trei ingrediente: nu au zahăr și pot fi mâncați și de cei care țin la siluetă
Odată finalizată această procedură, tăie capetele ruladei. Pune crema rămasă peste ruladă. Se presară cu cacao amară cernută și se servește la masă. Poftă bună!
Chiar dacă ești la dietă, nu trebuie să renunțăm la un desert delicios, care ne asigură buna dispoziție.
Dar, de fiecare dată, încercăm să găsim o modalitate de a ne bucura de ceva cu adevărat bun și delicios, cu calorii puține.
Astăzi vom face un desert dietetic perfect, care are doar 190 de calorii. Gustul și textura acestui desert nu ne vor face niciodată să ne gândim la ceva dietetic.
Ingrediente pentru cele 8 porții:
4 ouă,
4 linguri de apă,
esență de lămâie,
un vârf de cuțit de sare,
100 de grame de făină,
100 de grame de amidon,
jumătate de plic de praf de copt,
60 ml ulei de semințe,
80 de grame de stevia,
zahăr pudră pentru decor,
ciocolată neagră pentru decor,
unt și făină pentru tava de copt.
Separăm gălbenușurile de albușuri și se punem în boluri separate. Adăugăm 4 linguri de apă clocotită în gălbenușurile de ou și începem să le mixăm, în timp ce introducem și esența de lămâie.
Când gălbenușurile au devenit ușoare și pufoase, se adaugă făina și se amestecă ușor, ca să nu se formeze cocoloașe. Acum se pune amidonul și praful de copt, continuând să amestecăm până când aluatul devine omogen.
Ce putem face cu pâinea mucegăită: două metode care te ajută să economisești banii
Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare, apoi le încorporăm ușor în aluat, ajutându-ne cu o spatulă. Trebuie să obținem un amestec omogen și fără cocoloașe.
O formă de copt se unge cu unt și se tapetează cu făină. Aluatul se toană în tava, care se dă în cuptor. Prăjitura se coace la 180 grade, până este gata. Când prăjitura dietetică este coaptă, așteptăm să se răcească și o scoatem din tava de copt.
Punem prăjitura pe un platou și o decorăm cu zahăr pudră și ciocolată rasă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu