Rulada de ou cu legume poate reprezenta o variantă interesantă și gustoasă de mic de jun. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 3 ouă
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 ceapă
- 2 fire ceapă verde
- 1 lingură ulei
- sare
- piper
Cum se prepară
Toacă morcovul, ardeii şi ceapa (ambele tipuri) cubuleţe mărunte. Combină-le apoi cu ouăle, sarea şi piperul. Într-o tigaie antiaderenta încinsă, toarnă uleiul şi unge bine tigaia. Toarnă jumătate din compoziţia de omletă în tigaie şi las-o la foc mic, potrivit retetepractice.ro.
Când omleta e pe jumătate pătrunsă (partea de jos e solidificata), începi să o rulezi din capăt, până la jumătate. Toarnă şi restul de compoziţie în tigaie, aşteaptă până se solidifică şi continuă apoi să rulezi treptat. Lasă rulada de ou cu legume în tigaie până la răcire, deoarece e mai fragilă când e fierbinte.
Serveşte-o ca pe o gustare sau aperitiv, tăiată dumicaţi.
BONUS: Cum faci cea mai bună omletă țărănească
Ingrediente (pentru o porție):
- două ouă
- brânză sau cașcaval după preferințe (se pot adaugă mai multe tipuri)
- un cartof mic
- o ceapă mică
- un ardei gras (opțional)
- mușchiuleț fără grăsime, piept de pui afumat sau bacon (după preferințe)
- sare
- piper
- chilli
- busuioc sau oregano
- mărar proaspăt
- ulei de măsline
Cum se prepară
Cartoful se dă pe răzătoare și se pune la călit în uleiul de măsline la foc mic într-o tigaie antiaderentă, împreună cu ceapa, ardeiul și mușchiulețul, toate tocate mărunt. Între timp se bat ouăle foarte bine împreună cu condimentele și mărarul, iar după ce au făcut puțină spumă (ca omleta să iasă pufoasă), se adaugă brânza și cașcavalul rase și se amestecă bine. Ouăle se adaugă și ele în tigaie, după ce legumele s-au gătit pe jumătate. Omleta se prăjește pe ambele părți câteva minute, până se rumenește. Se servește caldă, ornată cu verdeață și eventual puțin cașvacal ras pe deasupra, alături de o salată de roșii și două felii de pâine integrală prăjită.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News