Chef Radu Darie a preparat la Super Neatza cu Răzvan și Dani o rețetă de ruladă de pui cu salsa grecească și pancetta.
Chef Radu Darie a preparat la Super Neatza cu Răzvan și Dani o ruladă din piept de pui umplut cu o salsa grecească din roșii deshidratate, măsline kalamata și câteva plante aromatice, pe care a îmbrăcat-o în felii subțiri de pancetta.
pieptul de la un pui
sare și piper
roșii deshidratate în ulei de măsline
câteva măsline kalamata
1 crenguță de roșii cherry
frunze de salvie
1-2 crenguțe de rozmarinf
runze de busuioc
felii subțiri de pancetta
Începem prin a felia pieptul de pui, dar nu foarte subțire. Presărăm sare și puîiper peste feliile de carne și le lăsăm la odihnit până când pregătim restul ingredientelor.
Pentru umplutura ruladei, tocăm roșiile deshidratate în cuburi mici, la fel și roșiile proaspete. Tocăm și măslinele, dar și plantele aromatice. Amestecăm într-un bol toate aceste ingrediente.
Așezăm feliile din piept de pui pe un plan de lucru, ușor petrecute una peste cealaltă. Vom forma astfel un dreptunghi din feliille de carne. Le stropim ușor cu ulei de măsline în care au stat roșiile deshidratate. Apoi, așezăm la un capăt amestecul de ingrediente și rulăm feliile de carne peste acest amestec.
Așezăm una lângă alta și feliile subțiri de panceta. Punem rulada de pui peste acestea și o îmbrăcăm complet în feliile de pancetta. O împachetăm în hârtie de copt și o punem la cuptor pentreu 30 de minute, la 200 de grade. După acest interval, desfacem hârtia de copt și mai lăsăm rulada de pui la cuptor până când se rumenec bine feliile de pancetta și se strâng frumos în jurul ruladei.
VEZI ȘI: Cum faci kebab-ul perfect. Reţetă pentru o masă ideală
Grecii au souvlaki şi gyros pita, însă cum se prepară kebab-ul perfect? În rândurile următoare, vă oferim o reţetă simplă, dar cu un rezultat extrem de gustos.
În primul rând, trebuie să ştiţi că spre deosebire de souvlaki sau gyros pita, care sunt făcute cu pui sau porc, un kebab are nevoie de carne de miel, gătită la foc tare.
Spre exemplu, în sud-estul Turciei, regiunea Gaziantep, carnea pentru kebab vine de la oile indigene, numite halik. Aceste animale trăiesc în libertate, se bucură de păşuni verzi, iar din acest motiv carnea lor are un gust extraordinar. Carnea ideală pentru kebab provine de la miei nu mai bătrâni de 18 luni. Dar la fel de importantă este şi tăierea cărnii, scrie greekcitytimes.com.
Spre exemplu, cele mai bune bucăţi din carne, cunoscute drept file, nu sunt niciodată tăiate cubuleţe şi nici tocate, ci sunt gătite în forma lor iniţială.
Prima dată, tendoanele şi fibrele sunt îndepărtate. Cartea este tocată ulterior până la mărimea unui bob de orez cu un cuţit foarte ascuţit, nu se toacă la maşină.
Abia apoi, carnea se amestecă cu sare şi este pusă cu mâna pe ţepuşe de metal late.
Foarte important este şi procesul de gătire, pentru că este nevoie de talent pentru a menţine toate aromele în carnea de kebab. Cărbunii trebuie să fie gri, arşi bine, pentru a fi gătită bine carnea.
Dacă la kebab se adaugă vânătă, ceapă sau usturoi, cărbunii trebuie să fie încă aprinşi pentru ca legumele să se gătească bine.
Ţepuşele trebuie întoarse în aceeaşi direcţie de fiecare dată, pentru a evita arderea cărnii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu