Ruladă elvețiană cu mere: un deliciu culinar rapid, delicios și ușor! Plăcinta tradițională rămâne amintire

Ruladă elvețiană cu mere - un deliciu culinar rapid, delicios și ușor! Plăcinta tradițională rămâne amintire. Sursa - Pexels
Ruladă elvețiană cu mere - un deliciu culinar rapid, delicios și ușor! Plăcinta tradițională rămâne amintire. Sursa - Pexels

Te-ai săturat de plăcintele obișnuite cu mere? Nu-ți face griji: aici vei găsi rețeta unei rulade cu mere, cu arome simple, dar infinit de bune! Se face ușor și rapid și nu vei regreta plăcinta clasică cu mere.

Ruladă elvețiană cu mere: un deliciu rapid, delicios și ușor!  

Pentru umplutură aveți nevoie de:

30 grame de unt,

30 - 50  grame de zahăr,

3 - 4 linguri de zeamă de lămâie,

scorţişoară după gust,

600 – 650 grame de mere.

 

Încercați și: Cheesecake cu ricotta: un deset perfect, care de topește în gură. Este gata cât ai zice pește

 

Pentru aluat aveți nevoie de:

100 grame de făină,

5 gălbenușuri + 5 albușuri,

0,5 linguriță de praf de copt,

800 de grame de zahăr,

2 linguri de apă,

1 linguriță zahăr vanilat,

praf de sare.

 

Ruladă elvețiană cu mere: un deliciu culinar rapid, delicios și ușor! Plăcinta tradițională rămâne amintire. Rețeta pas cu pas

 

Merele se taie cubulețe. Transferați-le într-un castron mare și turnați peste ele zeama de lămâie și amestecați-le cu o lingură. Puneți pe aragaz tigaia și topiți zahărul. După ce zahărul s-a topit, se adaugă untul și scorțișoara.

La final, se pun și merele tăiate. Amestecați bine ca toate ingredientele să se pătrundă și gătiți-le circa 4 minute la foc mic. La final luați tigaia de pe aragaz și lăsați-o deoparte.

 

Vedeți și rețeta: Tartă cu lămâie: fără gluten și fără cremă. Un desert ușor de preparat, chiar și de începători

 

Acum vă puteți ocupa de aluat. Într-un bol, se pun albușurile reci, se adaugă un praf de sare și zahărul pudră. Amestecați cu mixerul electric. Apoi turnați zahărul vanilat, continuând să mixați.  După ce ați obținut o consistență spumoasă, adăugați câte un gălbenuș, lucrând mereu cu mixerul electric.

 

Citește și: Negresă bestială din două ingrediente delicioase. Prepar-o imediat și nu vei regreta!

Se adaugă apoi făina și praful de copt, cernute anterior. În acest moment, aluatul se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări circulare.  

Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament și așezați merele. După ce le împrăștiați bine în toată tava, turnați peste ele aluatul.

Nu ratați și: Ai un borcan de gem și nu știi ce să faci faci cu el? Prepară această prăjitură super delicioasă, cu doar 160 de calorii 

 

Acum nu vă mai rămâne decât să coaceți desertul, timp de 20 - 25 de minute, la 180 de grade.

Când este gata, se scoate din cuptor și se răstoarnă ca merele să fie la suprafață. Apoi rulați blatul cu mere, creând un rulou perfect.

Lăsați ruloul cu mere să se răcească și, înainte de servire, îl puteți decora cu zahăr pudră. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel