Doar câteva minute de lucru și rulada cu dulceață este gata.
Vă invitam să aflați o rețetă foarte simplă de rulada cu dulceață, care va încânta pe toata lumea. Rețeta este atât de ușoară încât și copiii o pot face. Pentru rulada se poate folosi orice dulceață sau gem.
Vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
făină - 150 grame,
ouă - 2 bucăți,
zahăr - 150 grame,
zahăr pudră - după gust,
apă fiartă - 50 ml,
ulei vegetal - 2 linguri,
esență de vanilie,
dulceață sau gem - 1 borcan.
Separați albușurile de gălbenușuri. Adăugați zahărul în bolul cu albușuri și mixați-le cu robotul de bucătărie timp de 5 minute. Ar trebui să obțineți o spumă albă și groasă. Continuați să bateți în timp ce adăugați făina cernută și gălbenușurile de ou.
Trei ingrediente care strică orice salată și o transformă într-o adevărată bombă calorică
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. O tavă de copt se tapetează cu hârtie de pergament și se unge cu ulei vegetal. Turnați apoi aluatul în tavă și dați-l în cuptor pentru 40 de minute.
Scoateți rulada din cuptor și lăsați-o să se răcească. Următorul pas este să ungeți blatul cu gem sau dulceață din belșug. Rulați, apoi, rulada și stropiți-o cu zahăr pudră. Poftă bună!
Chiar dacă ești la dietă, nu trebuie să renunțăm la un desert delicios, care ne asigură buna dispoziție.
Dar, de fiecare dată, încercăm să găsim o modalitate de a ne bucura de ceva cu adevărat bun și delicios, cu calorii puține.
Astăzi vom face un desert dietetic perfect, care are doar 190 de calorii. Gustul și textura acestui desert nu ne vor face niciodată să ne gândim la ceva dietetic.
Ingrediente pentru cele 8 porții:
4 ouă,
4 linguri de apă,
esență de lămâie,
un vârf de cuțit de sare,
100 de grame de făină,
100 de grame de amidon,
jumătate de plic de praf de copt,
60 ml ulei de semințe,
80 de grame de stevia,
zahăr pudră pentru decor,
ciocolată neagră pentru decor,
unt și făină pentru tava de copt.
Separăm gălbenușurile de albușuri și se punem în boluri separate. Adăugăm 4 linguri de apă clocotită în gălbenușurile de ou și începem să le mixăm, în timp ce introducem și esența de lămâie.
Când gălbenușurile au devenit ușoare și pufoase, se adaugă făina și se amestecă ușor, ca să nu se formeze cocoloașe. Acum se pune amidonul și praful de copt, continuând să amestecăm până când aluatul devine omogen.
Ce putem face cu pâinea mucegăită: două metode care te ajută să economisești banii
Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare, apoi le încorporăm ușor în aluat, ajutându-ne cu o spatulă. Trebuie să obținem un amestec omogen și fără cocoloașe.
O formă de copt se unge cu unt și se tapetează cu făină. Aluatul se toană în tava, care se dă în cuptor. Prăjitura se coace la 180 grade, până este gata. Când prăjitura dietetică este coaptă, așteptăm să se răcească și o scoatem din tava de copt.
Punem prăjitura pe un platou și o decorăm cu zahăr pudră și ciocolată rasă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News