Iată o rețetă de rulouri cu mere și scorțișoară, un desert ideal pentru zilele răcoroase de toamnă.
Pentru aluat
550 - 600 grame făină
250 ml lapte călduț
80 grame unt topit
60 grame zahăr
7g drojdie uscată
1 linguriță de esență de vanilie
1/3 linguriță sare
1 ou
Pentru umplutură
1 kg mere
150 grame zahăr
80 g unt
3 linguri apă
2 lingurițe scorțișoară
1 lingură amidon de porumb
1/3 linguriță sare
Pentru crema de decor
200 grame cremă de brânză la temperatura camerei
60 grame unt la temperatura camerei
60 grame zahăr pudră
1 linguriță esență de vanilie
Merele se curăță de coajă și se taie în cubulețe mici. Se adaugă zahărul într-o tigaie neaderentă, iar când s-a topit se pun merele, untul, apa, scorțișoara, amidonul de porumb și se gătesc pentru 10-15 minute, apoi se lasă la răcit.
Laptele se pune în vasul de mixerului și se amestecă cu untul, drojdia și oul și se amestecă, apoi se pun făină, esența de vanilie și sare, iar totul se amestecă pentru 10-15 minute. Aluatul obținut se mai frământă puțin cu mâna.
Se unge un vas cu ulei, se transferă aluatul și se lasă la crescut, acoperit cu un prosop, pentru o oră.
Aluatul se întinde în formă de dreptunghi, iar umplutura de mere se pune pe toată suprafața aluatului și se rulează strâns.
Ruloul astfel obținut se taie în 12 bucăți egale, care apoi se aranjează într-o tavă pregătită cu hârtie de copt, se acoperă din nou cu un prosop și se mai lasă la crescut pentru o jumătate de oră.
Se ung cu unt topit și se pun la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 40-45 de minute.
Cât timp rulourile se află în cuptor vă ocupați de crema cu care le veți decora.
Crema de brânză se amestecă cu untul, ambele la temperatura camerei, cu zahărul pudră și esența de vanilie. Se ”bat” cu telul până se formează o cremă omogenă cu aspect lucios.
Când rulourile sunt gate se servesc cu cremă și sos de caramel.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu