Secretul principal al acestui fel de mâncare este peștele proaspăt.
Rulourile festive cu somon și avocado vor decora orice masă de sărbătoare. Produsele sunt bine combinate între ele și, de asemenea, conțin o mulțime de vitamine de proteine, calciu și magneziu. Aceste rulouri se prepară foarte rapid și ușor.
Ingrediente:
pește roșu (sărat) - 250 grame,
avocado - 1 bucată,
castraveți proaspeți - 1 bucată,
brânză feta - 70 grame.
Tăiați peștele roșu în felii subțiri cu un cuțit ascuțit. Spălați avocado, curățați-l de coaja, îndepărtați sâmburele. Zdrobiți pulpa de avocado cu o furculiță.
Castraveții proaspeți și brânza se dau printr-o răzătoare grosieră și se combină cu avocado. Amestecați bine. Peștele roșu se taie felii subțiri.
Tiramisu cu nuga: un desert unic cu care vei face o impresie grozavă la masa festivă de Revelion
Puneți umplutura pe feliile subțiri de pește și o răsuciți-le într-un rulou. Așezați rulourile pe un platou. Dați platoul în frigider pentru o oră pentru ca forma rulourilor să se păstreze. Înainte de la le pune pe masă, rulourile se decorează cu verdeață tocată.
Pentru a selecta un avocado copt, apăsați ușor cu degetul pe coajă: dacă rămâne o gaură, atunci avocado este copt.
Rulourile „limba soacrei” se prepară din vinete prăjite picante, asortate cu un sos picant și roșiile proaspete. Pentru a prepara aceste rulouri, aveți nevoie de:
vinete - 2 bucăți,
roșii - 3 bucăți,
maioneză - 100 grame,
usturoi - 5 căței,
ulei vegetal - 100 grame,
verdeață pentru decorare.
Vinetele spălate se taie pe lungime în felii subțiri. Feliile se sărează și se lasă 30 de minute ca să se elimine toată amărăciunea. Apoi, feliile de vinete se trec prin apă, pentru a elimina sarea.
Treceți usturoiul printr-o presă și amestecați-l cu maioneza. Roșiile se taie în felii subțiri. Se încălzește uleiul într-o tigaie. Prăjiți feliile de vinete, pe ambele părți până se rumenesc. Vinetele prăjite se pun pe prosoape de hârtie pentru a scurge excesul de ulei.
Plăcintă fabuloasă cu mere și fulgi de ciocolată: toată lumea va fi în extaz
Ungeți fiecare felie de vânătă cu maioneză cu usturoi. Așezați pe marginea fiecărei bucăți de vânătă câte o felie de roșie și rulați. Așezați rulourile umplute pe un platou și decorați-le cu verdeață tocată. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu