Iată cum prepari rulourile cu scorțișoară, un desert de te lingi pe degete.
Publicitate
Aluat
500 g făină obișnuită
25 g drojdie proaspătă sau 7 g uscată
1 lingură de zahăr
1 lingură ulei
300 ml lapte călduț
4 gălbenușuri
Un praf de sare
coajă rasă de la o jumătate de lămâie
1 plic zahăr vanilat
Umplutură
200 g unt cu min 80% grăsime
100 g zahăr tos
2 linguri de scorțișoară măcinată
3 linguri de cacao (opțional)
Glazură
200 ml smântână grasă fermentată (min. 20% grăsime) sau mascarpone
100 g zahăr pudră
50 g unt moale, la temperatura camerei
1 plic de zahăr vanilat.
Într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul și cu laptele călduț. Peste se amestecă 100 de grame de făină și se lasă la dospit, pentru 5 minute.
Peste acest amestec se adaugă gălbenușurile, uleiul, sarea, vanilia și coaja de lămâie, plus 250 de grame de făină și se mai amestecă până se obține un aluat moale, cam 3-4 minute.
Abia după ce s-a obținut aluatul moale se completează cu restul de făină.
Aluatul final se lasă la dospit pentru 15-20 de minute, acoperit cu un prosop.
Pentru umplutura rulourilor se amestecă untul moale cu zahărul tos. Aceasta se pune peste aluatul întins, în foaie de 1 cm grosime, iar deasupra se presară scorțișoara și pudra de cacao.
Aluatul se rulează și se taie cu atenție în felii de 2-3 centimetri. Rulourile astfel obținute se așază în tava în care este pusă foaia de copt, la distanță între ele, astfel încât după coacere să se vadă spirale distincte după coacere.
Se introduc pentru 30-35 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Cât timp rulourile stau la cuptor se pregătește glazura. Se mizează unul moale cu zahărul pudră, vanilia și smântâna/mascarpone.
Nu intrați în panică dacă glazura va prezenta mici cocoloașe de unt, acestea se vor topi când ungeți rulourile fierbinți.
Poftă bună!
Citește și: Prăjitura magică, se face singură și greu îi rezistați
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu