Ruptură Orban - Iohannis? Chirieac: Mari nemulțumiri în PNL. Președintele vrea anticipate din acest motiv

Bogdan Chirieac a reacționat în direct la România TV după ce postul de televiziune a anunțat că președintele Klaus Iohannis ar fi nemulțumit de modul în care s-a făcut bugetul țării. 

Orban, în acest moment, este un prim-ministru de poveste. Eu cred cu putere că în interiorul PNL sunt mari nemulțumiri vis-a-vis de domnul prim-ministru Orban. Nu față de președintele Klaus Iohannis, care este un campion absolut în momentul acesta și față de care PNL-iștii cu care vorbesc au un imens respect. Nu. Sunt nemulțumiri precise față de modul în care conduce partidul premierul Ludovic Orban. Și, adevărul este că nici nu ai cum să fii mulțumit. Adriana Săftoiu este un om perfect vertical. Ia ține-ți minte. A demisionat din Parlament. Când o luase razna cu totul în epoca Băsescu. Rareș Bogdan a avut un rol fundamental în ridicarea PNL-ului. Multe alte personalități din PNL nu sunt de acord cu faptul că, anunți în campanie: nu primesc pe nimeni de la PSD în PNL și au venit deja nu știu câți din PSD. I-a primit pe ușa din spate Ludovic Orban. Apoi, faptul că la Protecția Consumatorilor e ziua și fapta. La Protecția Consumatorilor pui la conducere pe patronul de la cârciuma ”La căruța” din Botoșani. Sigur că e, probabil, cel mai bun pentru această funcție că dânsul știe cum e cu consumatorii și consumul. Dar totuși, umpli de ridicol, cum numai PSD-ul mai reușea pe vremuri, la anumite conduceri, să facă astfel de lucruri. Deci da, este în opinia mea un mugure de nemulțumire care se poate adânci în interiorul PNL. Fără doar și poate”, a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Reglări de conturi în PNL?

În cadrul intervenției la România TV, Bogdan Chirieac a mai fost întrebat de Lili Ruse dacă se poate vorbi și despre o ”reglare de conturi” sau o reașezare a taberelor din interiorul PNL? Asta în condițiile în care Marius Pieleanu a susținut că Adriana Săftoiu ar fi ”supărată” că nu mai prinde un loc de parlamentar. 

”În primul rând, că nu știu dacă doamna Săftoiu nu prinde un loc de parlamentar. (...) Eu cred că un parlamentar ca doamna Săftoiu va prinde un loc de parlamentar, pentru că ai nevoie și de oameni din aceștia, avertizori de integritate, cu mintea limpede, cu toată dragostea. Domnul Orban uită un lucru esențial. Dânsul nu a câștigat alegerile. Cel care a câștigat alegerile a fost președintele Klaus Iohannis. În astfel de momente, trebuie să faci ceea ce este just și corect. Președintele Iohannis a spus în față: eu sunt în război cu PSD-ul. Cea mai mare realizare a mea a fost că am dat jos Guvernul PSD. Acum că ai trecut sau nu ai trecut testul PISA, realitatea a vorbit. Omul a fost ales de 66% dintre români. Cu PISA sau fără PISA. Atât a obținut. În spate, ce face PNL-ul? Primește parlamentari, deși a spus că nu îi primește. A mărmășit-o cu pensiile speciale, deși în sondaje problema pensiilor speciale era locul doi după corupție. A mermelit-o, a întors-o, deci nu se mai întâmplă. A condamnat asumările, angajările de răspundere și ordonanțele de urgență. Și după ce le-a condamnat, după ce s-au legat cu lanțul de Palatul Victoria, acum fac exact același lucru. (...) S-a dus și ROBOR și cursul valutar, s-au dus toate și se vor duce, rămase nesancționate de domnul Orban și domnul Orban își face mâna ca prim-ministru ceea ce până la urmă e un fapt omenesc. Nu poți să ai experiență ca prim-ministru. Funcția de prim-ministru nu seamănă nici cu funcția de președinte de partid, nici de fost ministru. Responsabilitățile sunt imense în acest moment”, a susținut în continuare Bogdan Chirieac. 

Președintele vrea alegeri anticipate

Niels Schnecker a susținut în cadrul emisiunii că ”una este teoria și alta este practica. În opoziție zici una și dai cât poți cu parul în putere, iar, când ajungi la putere, realitatea momentului își spune că, de exemplu, dai ordonanțe de urgență sau faci asumare. A fost tot un calcul politic”. 

”Cu o singură condiție, să nu te umpli de ridicol. Președintele vrea alegeri anticipate tocmai fiindcă a simțit că Guvernul ăsta nu duce nici măcar până la 20% într-un an de zile. Dar în momentul în care iei decizii care te umplu de ridicol... PNL-ul nu e Klaus Iohannis să câștige în orice situație”, a mai susținut Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel