RURIS Craiova, investiție de peste 10 milioane de euro pentru noua fabrică de tractoare și remorci agricole Made in Ro

RURIS Craiova accesează fonduri prin programul Tranziție Justă 2021-2027, cu proiectul Fabricii de Tractoare și Remorci Agricole.

Noua fabrică de la Craiova va funcționa în cadrul platformei industriale MAT (fosta fabrică de mașini agricole și tractoare), în care RURIS a investit deja din capitaluri proprii peste 30 de milioane de euro. Primul și cel mai important proiect al noii fabrici RURIS este tractorul fabricat la Craiova. Prototipul tractorului va fi prezentat de producător în cadrul târgului INDAGRA, desfășurat la ROMEXPO, pavilionul B2, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2024. Producătorul român operează în cadrul fostei fabrici MAT cel mai mare depozit de mașini agricole și produse pentru grădinărit din Europa Centrală și de Est.

Tractorul românesc produs de RURIS în mod sustenabil

„Suntem pe cale să ducem misiunea noastră, începută acum mai bine de 30 de ani, la un nivel superior, prin investiția în linia de producție de tractoare și remorci, chiar aici, la Craiova. Agricultura din România are nevoie de susținere din toate direcțiile, iar noi, în calitate de producători locali, vom putea contribui și mai mult la îmbunătățirea productivității și la creșterea calității vieții celor care aleg să se dedice cultivării pământului. Ne bucură oportunitățile oferite de fondurile europene datorită cărora consolidăm direcțiile noastre strategice de dezvoltare.”, a declarat Cătălin Stroe, Fondator RURIS.

Fabrica RURIS va fi dotată cu tehnologii de ultimă generație, procesele de producție fiind digitalizate și robotizate, urmărindu-se o productivitate cât mai mare a procesului și o calitate înaltă, prin precizia execuției. 70% din energia necesară procesului de producție va fi asigurată din surse sustenabile.

“Cercetarea și inovația sunt în ADN-ul RURIS, astfel că ne dorim ca noua fabrică să fie aliniată întru totul cu noile tehnologii atât în privința liniei de producție și asamblare, cât și prin modul în care va consuma energie.”- Cătălin Stroe

Proiectul de amenajare a fabricii de tractoare și remorci agricole a început deja și are o durată estimată de 12 luni.

Prototipul tractorului RURIS va fi prezentat de producătorul român în cadrul târgului INDAGRA desfășurat la ROMEXPO, pavilionul B2, în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2024.

Despre RURIS Craiova

Fondată în 1993 la Craiova de către antreprenorul Cătălin Stroe, RURIS Impex este o companie cu capital 100% românesc, specializată în producția și distribuția de mașini, unelte și utilaje destinate agricultorilor, peisagiștilor și tuturor celor care întrețin grădini. Portofoliul companiei numără peste 500 de produse.

De-a lungul anilor, RURIS a adus eficiență în agricultură pentru oamenii din zonele rurale și urbane din România. Inovațiile patentate ale RURIS au stabilit de multe ori tendințele în piață și au consolidat deviza sub care compania acționează: „ Ambiție de la Tine, Putere de la RURIS”.

În prezent, compania are un număr de peste 200 angajați și 500 puncte de vânzare partenere în România și în alte 20 țări europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel