Rusia a adunat peste 100.000 de soldați și 900 de tancuri în zona Kupiansk și încearcă să spargă apărarea Kievului, avertizează un oficial ucrainean

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Rusia a adunat 100.000 de militari și încearcă să spargă apărarea Kievului în regiunea Harkov, potrivit armatei ucrainene.

În timp ce Ucraina își concentrează eforturile de contraofensivă pe frontul de sud, forțele Moscovei au sondat apărarea Kievului în est, în direcția Kupiansk, a declarat purtătorul de cuvânt al Comandamentului Armatei Ucrainei la Est, Serhii Cerevatîi, informează Politico.

Potrivit lui Cerevatîi, Rusia a adunat aproximativ 100.000 de soldați, 900 de tancuri și 555 de sisteme de artilerie în zonă.

„Ei concentrează totul pentru a sparge apărarea noastră. Soldații noștri sunt fermi în defensivă. Ei nu permit inamicului să preia inițiativa”, a spus Cerevatîi.

Kupiansk, un oraș din regiunea Harkov, a fost un centru logistic crucial și o rută de aprovizionare pentru forțele invadatoare ale Rusiei din est, până când Kievul l-a recucerit în timpul contraofensivei sale din toamna anului trecut.

Comandantul forțelor terestre ale armatei ucrainene, generalul Oleksandr Sîrski, a confirmat că Rusia și-a concentrat forțele pentru a ataca în direcția Kupiansk, dar până acum nu a reușit să pătrundă.

Sîrski conduce operațiunile Ucrainei în jurul câmpului de luptă de la Bakhmut, unde Kievul a reușit să preia inițiativa și să recucerească terenul din jurul orașului distrus, după ce Rusia l-a ocupat la începutul acestui an.

De asemenea, Rusia și-a întărit recent pozițiile din jurul Bakhmut cu forțe suplimentare, a spus Sîrski, iar Moscova încearcă să pătrundă în regiunea Harkov, deoarece președintele Vladimir Putin dorește o victorie mare.

„De îndată ce preluăm inițiativa operațională și începem să avansăm, inamicul activează imediat în direcții suplimentare pentru a distrage atenția și a atrage forțele noastre acolo”,  a declarat ministrul adjunct al Apărării, Hanna Maliar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel