Rusia a desfășurat arme nucleare în Belarus ca răspuns la aderarea Finlandei la NATO

Sursa Foto YouTube WarLeaks - Military Blog
Sursa Foto YouTube WarLeaks - Military Blog

Rusia a livrat deja Belarusului aeronave și sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander capabil de lovituri nucleare. 

Această mișcare face parte din măsurile de represalii legate de aderarea Finlandei la NATO, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, pe 4 aprilie 2023, potrivit presei ucrainene, Euromaidan.

”Unele avioane de atac din Belarus pot lovi acum ținte inamice cu arme echipate cu nuclear. Forțele armate din Belarus au primit sistemul de rachete operațional și tactic Iskander-M care poate folosi atât rachete convenționale, cât și cu arme nucleare”, a spus Șoigu în timpul conferinței telefonice cu conducerea Forțelor Armate Ruse.

”Finlanda se alătură NATO. În aceste condiții, luăm măsuri de răzbunare, apărând securitatea statului Uniunii (alianța dintre Belarus și Rusia)”, a adăugat Șoigu.

Citește și: Finlanda a intrat oficial în NATO. Stoltenberg: Putin a vrut să menţină uşa închisă. Astăzi îi arătăm că a eşuat

Între timp, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a felicitat Finlanda pentru că a devenit membru NATO cu ocazia împlinirii a 74 de ani de la înființare.

Zelenski a scris pe Twitter: ”Felicitări sincere Finlandei și Președintelui Niinisto pentru aderarea la NATO la cea de-a 74-a aniversare de la înființare. NATO a devenit singura garanție eficientă de securitate din regiune pe fondul agresiunii ruse. Ne așteptăm ca summitul NATO de la Vilnius să aducă Ucraina mai aproape de obiectivul nostru euro-atlantic.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel