Rusia a găsit țapul ispășitor pentru atacurile ucrainene de la podul Kerci. Un ofițer a fost încarcerat că nu a apărat cum trebuia legătura cu Crimeea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Un ofițer superior al Gărzii Naționale din Rusia a fost încarcerat din cauza atacurilor ucrainene la Podul Crimeea.

O instanță a condamnat marți un fost ofițer superior al Gărzii Naționale la șase ani de închisoare, după ce l-a acuzat de cumpărarea de echipamente care nu pot proteja podul care leagă sudul Rusiei de Crimeea, a informat agenția de presă de stat TASS, citată de Reuters.

Potrivit ASS, colonelul Serghei Volkov a achiziționat două sisteme de apărare aeriană cu radar pentru 395 de milioane de ruble (4,5 milioane de dolari), care trebuiau să poată doborî dronele de atac ucrainene.

Un tribunal militar din Moscova a stabilit că echipamentul - care era, de asemenea, menit să protejeze o conductă de gaz care mergea din sudul Rusiei până în Crimeea - avea nevoie de modernizare pentru a fi eficient și l-a găsit pe Volkov vinovat de abuzul de putere, se arată în comunicat.

Volkov și-a negat vinovăția, spunând că a acționat în conformitate cu legea și că echipamentul era de fapt destinat să protejeze trupele Gărzii Naționale în diferite locații.

Ziarul Kommersant a raportat că iresponsabilitatea lui Volkov a lăsat podul „în raza de foc (ucraineană)”.

Podul rutier și feroviar a fost un proiect emblematic al președintelui rus Vladimir Putin, care l-a deschis traficului rutier în mare fanfară, conducând un camion pe acesta în 2018.

După ce Putin a trimis zeci de mii de militari în Ucraina în februarie 2022, podul a devenit o țintă principală pentru armata ucraineană și serviciile speciale ale kievului. Podul a fost grav avariat în octombrie 2022 de o explozie masivă.

Oficialii ruși au spus că explozia a fost cauzată de un camion care a explodat în timp ce se afla pod, ucigând trei persoane. Câteva luni mai târziu, în iulie 2023, serviciile de securitate ucrainene au revendicat atacul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel