Companiile rusești au început să utilizeze Bitcoin și alte criptomonede în plăți internaționale, după modificări legislative care au permis acest lucru, în încercarea de a contracara sancțiunile impuse de Occident, a declarat miercuri ministrul de finanțe Anton Siluanov, notează Reuters.
Publicitate
Sancțiunile internaționale au complicat semnificativ comerțul Rusiei cu parteneri importanți precum China și Turcia, deoarece băncile locale sunt extrem de prudente în privința tranzacțiilor legate de acest stat pentru a evita sancțiuni suplimentare din partea autorităților de reglementare occidentale.
Anul acesta, Rusia a permis utilizarea criptomonedelor în comerțul internațional și a luat măsuri pentru a legaliza minarea de criptomonede, inclusiv Bitcoin. Țara se numără printre liderii mondiali în ceea ce privește minarea Bitcoin.
„În cadrul unui regim experimental, este posibil să folosim Bitcoin-ul, pe care l-am minat aici, în Rusia, pentru tranzacții comerciale internaționale”, a declarat Siluanov pentru postul de televiziune Rusia 24.
„Astfel de tranzacții deja au loc. Credem că ar trebui extinse și dezvoltate mai departe. Sunt sigur că acest lucru se va întâmpla anul viitor”, a adăugat ministrul, subliniind că plățile internaționale în criptomonede reprezintă viitorul.
La începutul acestei luni, președintele Vladimir Putin a criticat administrația actuală a Statelor Unite, afirmând că aceasta subminează rolul dolarului american ca monedă de rezervă prin utilizarea sa în scopuri politice, forțând astfel multe țări să caute alternative, potrivit sursei citate.
Putin a menționat Bitcoin ca exemplu de astfel de active alternative, subliniind că nimeni în lume nu poate reglementa această criptomonedă. Declarațiile liderului rus sugerează sprijinul său pentru utilizarea extinsă a criptomonedelor în economia globală.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu