Rusia a lansat deja 24 de rachete balistice fabricate în Coreea de Nord asupra Ucrainei

Unsplash
Unsplash

Până în prezent, cel puțin 24 de rachete balistice, produse anterior în Coreea de Nord, au fost utilizate în timpul atacurilor cu rachete rusești asupra teritoriului Ucrainei.

În total, între 30 decembrie 2023 și 7 februarie 2024, inamicul a lansat cel puțin 12 atacuri în șapte județe ale Ucrainei cu acest tip de rachetă. Este vorba despre Zaporijia, Kiev (trei atacuri), Harkov (două atacuri), precum și orașe și sate din județele Kirovohrad, Poltava, Donețk și Dnipropetrovsk. Aceste atacuri au dus la moartea a 14 civili și rănirea a peste 70 de persoane.

Conform declarației Procurorului General, cel mai masiv atac cu rachete de acest tip a fost documentat pe 7 februarie 2024. "Au fost atacate trei orașe: Kiev (cu o rachetă), Pavlohrad și Harkov (cu două rachete în fiecare oraș). În toate aceste cazuri, nu au fost înregistrate lovituri asupra țintelor posibile," a subliniat Kostin, citat de Pravda.

El a adăugat că atacul care a provocat cele mai multe victime civile a avut loc pe 2 ianuarie 2024, la Harkov: trei persoane au fost ucise și 64 au fost rănite în urma unui atac asupra centrului orașului.

Informațiile despre originea rachetelor sunt confirmate de descoperirile Institutului Central de Cercetare în Armament al Ministerului Apărării al Ucrainei și de către Grupul Interinstituțional de Lucru al Procuraturii Generale, care a analizat în detaliu locurile unde au lovit rachetele și resturile lor.

"Aceste rachete au diferite numere de marcă și simboluri care pot indica originea lor coreeană. De asemenea, natura și extinderea distrugerii (dimensiunea craterului și impactul) și traiectoria de zbor au fost diferite. Aceste rachete au un diametru mai mare decât modelele similare de origine rusă și sovietică," a declarat procurorul general.

Kostin a spus că analiza preliminară indică faptul că astfel de rachete conțin focoase cu explozibil de înaltă putere, cu o capacitate de 500-1.000 kg echivalent TNT. Este posibil și să se utilizeze un focos combinat. Distanța maximă de acțiune a rachetelor este de până la 650 km.

"Datele preliminare indică faptul că loviturile au fost lansate de pe teritoriul județului Voronej din Rusia," a declarat șeful Oficiului Procurorului General.

El a subliniat, de asemenea, că precizia acestor rachete ridică întrebări. "Din cele 24 de rachete lansate, știm de două lovituri relativ precise: rafinăria de petrol Kremenciuk și clădirile tehnice ale aerodromului Kanatove. Restul rachetelor au lovit la o distanță considerabilă una de cealaltă - până la câțiva kilometri sau mai mult - au explodat în aer sau au lovit zone rezidențiale din Harkov," a spus Kostin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel