Rusia a lovit noaptea un bloc de locuințe din Lviv: Au bombardat cu rachete Kalibr dinspre Marea Neagră. "Sunt morţi şi răniţi. Peste 50 de locuinţe au fost distruse"

imagine din Lviv/ pexels
imagine din Lviv/ pexels

A fost calificat drept "cel mai mare lansat de ruşi asupra infrastructurii civile din Lviv de la începutul războiului". 

Oraşul ucrainean Lviv a fost atacat cu rachete ruseşti, în noaptea de miercuri spre joi, în timpul unui raid aerian care a vizat mai multe regiuni ale Ucrainei. Potrivit datelor preliminare, trupele ruse au tras rachete de tip Kalibr dinspre Marea Neagră, citează Rador.

Au atacat civilii noaptea

În urma atacului din Lviv, au fost raportaţi mai mulţi morţi şi răniţi, autorităţile locale anunţând că operaţiunile de salvare şi îndepărtare a molozului continuă la blocul de apartamente bombardat de ruşi. Primele informaţii despre o serie de explozii produse la Lviv au apărut în jurul orei 03:00. Comandamentul Forţelor Aeriene ale Ucrainei a anunţat atunci că exploziile au fost rezultatul acţiunilor forţelor şi mijloacelor de apărare antiaeriană. Ulterior, autorităţile locale din Lviv au informat că ruşii au lovit o instalaţie din infrastructura critică a oraşului, precum şi un bloc de locuinţe. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei, la ora 07:00, bilanţul atacului indica patru morţi şi nouă răniţi.

Angajaţii Serviciului de Stat pentru Situaţii de Urgenţă al Ucrainei au raportat că au salvat şapte persoane şi au evacuat 64 de locatari din blocul bombardat de ruşi. Potrivit şefului Administraţiei Militare Regionale Lviv, Maksim Koziţki, un incendiu a izbucnit după ce fragmente de rachetă au căzut pe o clădire. Ca urmare atacului rusesc asupra oraşului Lviv, un bloc de apartamente a fost avariat, etajele 3 şi 4 fiind distruse.

”Va exista cu siguranţă un răspuns pentru inamic. Tangibil”

Primarul oraşului Lviv, Andri Sadovi, a informat că la faţa locului lucrează un comandament operaţional, iar cetăţenii se pregătesc pentru relocare. De asemenea, primarul a calificat atacul de noaptea trecută ca fiind "cel mai mare lansat de ruşi asupra infrastructurii civile din Lviv de la începutul războiului". "Sunt morţi şi răniţi. Peste 50 de locuinţe au fost distruse" - a scris acesta pe Telegram.

Preşedintele Volodimir Zelenski, de asemenea, a reacţionat la atacul cu rachete asupra oraşului Lviv. Acesta a postat pe Telegram imagini video de la locul tragediei. "Lviv. Consecinţele unei lovituri de noapte a teroriştilor ruşi. Din păcate, există răniţi şi morţi. Condoleanţe familiilor. Va exista cu siguranţă un răspuns pentru inamic. Tangibil" - a scris Volodimir Zelenski.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel