Rusia a mobilizat noi divizii la granița Kalinigradului cu Polonia

Rusia a mobilizat noi divizii la granița Kalinigradului cu Polonia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Rusia a mobilizat noi divizii la granița Kalinigradului cu Polonia / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Kaliningrad este o locație strategică cheie pentru forțele armate ale Rusiei. Kremlinul începe să își consolideze forța militară în regiune.

Forțele terestre din regiunea Kaliningrad, care este o exclavă al teritoriului rus la granița de nord a Poloniei, sunt sprijinite cu unități de cercetare pe distanțe lungi și au fost inițiate recrutări pentru o companie specială de recunoaștere.

Potrivit ziarului rus Izvestia, noii soldați vor putea „aduna informații din spatele liniilor inamice. Dacă este necesar, vor localiza cu ușurință obiective deosebit de importante și vor direcționa forțele aeriene, artileria sau rachetele de croazieră spre ele.” Sursele ziarului au informat că respectiva companie care va folosi cercetași cu rază lungă de acțiune și va fi subordonată batalionului 20 de recunoaștere format ca parte a diviziei 18 mecanizate.

Recrutarea pentru companie a început, iar soldații ar trebui să fie deosebit de bine pregătiți fizic, urmând o instruire specializată.

Obiectivul principal al unor astfel de divizii de recunoaștere este identificarea țintelor pentru măsuri precise de lovire la distanță. Instrumentul principal al cercetașilor este echipamentul special care permite identificarea obiectelor uniforme care pot fi ascunse. Acest dispozitiv de recunoaștere, comandă și comunicare e cunoscut sub numele de „Strielec”, și susține focul de artilerie, aeronave și rachete de croazieră.

Noua divizie a 18-a mecanizată este creată în regiunea Kaliningrad, regiunea în care Rusia își consolidează sistematic forțele armate începând cu 2019. S-a anunțat că noua divizie va apărea în 2021 și va face parte din Al 11-lea corp de armată și apărare de coastă a Flotei Baltice, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel