Rusia a pornit contraofensiva în Kursk. Zelenski: Totul e în conformitate cu planul nostru

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Forțele Moscovei au lansat o contraofensivă în regiunea Kursk, a confirmat joi președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Incursiunea transfrontalieră surpriză a Kievului în Kursk a oferit o relativă uşurare trupelor ucrainene obosite de lupte de pe frontul de sud. Cu toate acestea, după ofensiva rapidă, forțele ucrainene de la Kursk s-au confruntat în această săptămână cu o descoperire neașteptată a apărării lor față de trupele ruse, scrie POLITICO.

Rușii au spart apărarea ucraineană în zona de nord-vest a satului Korenevo și au intrat în Snagost, potrivit DeepState, afiliat Ministerului Apărării al Ucrainei. Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), un think tank cu sediul în SUA, a confirmat contraatacul, adăugând că forțele ruse ar fi putut recupera câteva așezări mici.

„Forțele ruse ar putea intenționa să divizeze temporar prezența ucraineană din regiunea Kursk înainte de a începe un efort mai organizat și mai bine echipat de a împinge forțele ucrainene din teritoriul rus”, a spus ISW.

Vadym Mysnyk, purtătorul de cuvânt al comandamentului armatei ucrainene Siversk, responsabil pentru operațiunea Kursk, a refuzat să confirme sau să infirme recuceririle rușilor.

„Operațiunea este în desfășurare. Nu comentăm episoade tactice specifice, deoarece afectează cursul operațiunii”, a declarat Mysnyk pentru POLITICO.

O brigadă a armatei ucrainene a spus că forțele sale au lansat deja un contraatac împotriva rușilor.

„Unitățile noastre din vestul „proeminenței” Kursk din Snagost contraatacă acum. Unitățile de atac rusești primesc acum și în mod activ o lovitură în flancul drept al unităților lor de atac”, a spus brigada într-o postare Telegram.

„În [ultima] zi, inamicul nu a făcut nicio acțiune ofensivă și a fost forțat să rețină lovitura din sudul districtului Glushkovskiy. Așteptăm vești pozitive.”, a mai precizat brigada.

Incursiunea de la Kursk a adus o oarecare uşurare frontului de sud din Ucraina, a declarat pentru POLITICO Dmytro Lykhoviy, purtătorul de cuvânt al armatei ucrainene responsabil pentru frontul de sud al regiunilor Zaporizhzhia şi Herson.

Rușii au mutat o serie de forțe din Herson și mai multe brigăzi din regiunea Zaporizhzhia la Kursk și în alte părți, a spus Lykhoviy.

„Acest lucru este în conformitate cu planul nostru ucrainean”, a spus Zelenskyi când a confirmat contraofensiva rusă în Kursk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel