Rusia a trimis un avion de luptă pentru a intercepta o dronă de recunoaştere americană deasupra Mării Negre

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Rusia a anunţat duminică că a ridicat de la sol un avion de luptă SU-30 pentru a intercepta deasupra Mării Negre o dronă de recunoaştere Reaper a forţelor aeriene americane, relatează AFP şi Reuters.

'În momentul în care avionul de luptă rus s-a apropiat, drona de recunoaştere străină a efectuat o întoarcere, îndepărtându-se de frontiera Federaţiei Ruse', a anunţat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia Ria Novosti.

Astfel de incidente între avioane ruseşti şi aparate occidentale au devenit frecvente pe fondul războiului din Ucraina, în care Moscova acuză statele occidentale, în principal SUA, că ajută Kievul nu doar cu arme, muniţii şi instrucţie, ci şi cu informaţii culese de sateliţi şi de avioane sau drone spion şi care permit armatei ucrainene să lovească ţinte strategice ruseşti în spatele liniei frontului. În luna martie, un avion de vânătoare rusesc SU-27 a lovit deasupra Mării Negre elicea unei drone americane MQ-9 Reaper, provocând prăbuşirea acesteia.

Citește și - Rusia a desfășurat 100.000 de soldați în estul Ucrainei. Cele mai multe forțe ucrainene sunt concentrate pe contraofensiva din sud

Armata rusă a desfășurat acum aproximativ 100.000 de militari pe linia frontului dintre Kupiansk și Lîman, potrivit unui oficial al armatei ucrainene citat de Sky News.

A „crescut semnificativ frecvența” atacurilor și loviturilor aeriene în zonă, a raportat Ukrainska Pravda, citând pe Illia Yevlash, șefa serviciului de presă al Grupării Forțelor de Est.

Acest lucru dă credibilitate teoriei Ministerului Apărării din Regatul Unit conform căreia Rusia ar putea pivota către eforturile ofensive în est, deoarece pierde teren în sud.

Ministerul Apărării a considerat că există o „posibilitate realistă” ca Rusia să încerce să avanseze pe frontul Kupiansk-Lîman în încercarea de a ajunge la râul Oskil și de a crea o zonă tampon în Luhansk.

„Doctrina Rusiei sugerează că va încerca să recâștige inițiativa prin pivotarea înapoi la o ofensivă la nivel operațional. Kupiansk-Lyman este un teritoriu potențial pentru acest lucru”, a spus Ministerul Apărării din Regatul Unit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel