Rusia amenință că ar putea folosi activele țărilor G7. "Sunt mai mari decât fondurile rusești înghețate"

Rusia amenință că ar putea folosi activele țărilor G7. "Sunt mai mari decât fondurile rusești înghețate" / Foto: Pixabay
Rusia amenință că ar putea folosi activele țărilor G7. "Sunt mai mari decât fondurile rusești înghețate" / Foto: Pixabay

Veaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, a avertizat cu privire la posibilitatea ca Federația Rusă să folosească activele țărilor G7 ca răspuns.

Dacă țările G7 folosesc active rusești înghețate, Rusia va putea lua măsuri de represalii împotriva fondurilor G7, a declarat președintele Dumei de Stat, Veaceslav Volodin, scrie Interfax.

"Țările G7 au recunoscut sincer că vor să fure activele înghețate ale Federației Ruse", a scris Volodin pe canalul său de Telegram.

În opinia sa, în acest sens, "țara noastră are temeiuri morale și legale de acțiune în legătură cu activele țărilor G7, care sunt mai mari decât fondurile rusești înghețate".

Președintele Dumei de Stat: O crimă care ar trebui să fie evaluată de structurile internaționale



În plus, purtătorul de cuvânt al Dumei de Stat a numit această abordare față de rezervele rusești "o crimă care ar trebui să fie evaluată de structurile internaționale și de statele străine".

"Decizia ilegală a Statelor Unite și a celor "șase" ai săi este ca și cum te-ai împușca singur în picior. Niciun stat, nicio afacere sau investitor privat nu va investi în aceste țări, realizând că fondurile pot fi furate sub pretexte slabe", a spus Volodin.

Potrivit acestuia, "cu acțiunile lor, G7 a distrus în cele din urmă mitul inviolabilității proprietății pe care s-a bazat sistemul juridic al SUA și al țărilor UE".

Veaceslav  Volodin: Acest lucru provoacă prejudicii ireparabile dreptului internațional



"Acest lucru provoacă prejudicii ireparabile dreptului internațional: Statele, luând exemplul Statelor Unite și al celor "șase" ai săi, vor putea să ia tot ce consideră potrivit, la discreția lor", a mai spus președintele Dumei de Stat.

Volodin crede că "această decizie nu va afecta economia rusă".

"Anterior, președintele Vladimir Putin a subliniat că Rusia a câștigat deja de două ori mai mult decât rezervele sale de aur și valută înghețate", a mai spus acesta.

"Cea mai fiabilă modalitate de a investi este să investești în țara ta - Rusia. Și banii vor fi intacți, iar conștiința ta va fi mai limpede", a adăugat politicianul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel