Rusia amenință că războiul din Ucraina ar putea scăpa de sub control. Kremlinul vorbește despre o extindere la scară europeană

Reuters Marketplace
Reuters Marketplace

Rusia a lansat miercuri un avertisment grav către comunitatea internațională, sugerând că conflictul din Ucraina ar putea să nu mai fie doar o problemă regională, ci să escaladeze și să capete proporții europene, ca urmare a acțiunilor unor țări membre ale NATO.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a subliniat că Occidentul se aventurează "pe marginea prăpastiei", sugerând că acțiunile acestuia în Ucraina ar putea conduce la o escaladare a conflictului, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Zaharova a afirmat că susținerea acordată Ucrainei de către unele state europene și membre ale NATO ar putea declanșa o reacție în lanț, care ar putea duce la o extindere geografică a războiului. În plus, ea a avertizat că o oprire a livrărilor de arme către Kiev ar putea ajuta la prevenirea unei escaladări suplimentare a conflictului.

Cu toate acestea, Zaharova a subliniat și importanța ca statele occidentale să-și reevalueze ambițiile geopolitice și să țină cont de interesele legitime ale altor țări. Ea a insistat că Occidentul ar trebui să renunțe la ideea de a provoca o înfrângere strategică a Rusiei și să înceteze amestecul în chestiunile interne ale acesteia.

Reprezentanta Ministerului rus de Externe a acuzat, de asemenea, Statele Unite că încearcă să influențeze situația din Rusia înaintea alegerilor prezidențiale prin intermediul unor organizații neguvernamentale active în țară. Ea a afirmat că administrația Biden a dat "ONG-urilor americane sarcina directă de a reduce participarea la viitoarele alegeri prezidențiale".

În acest context, președintele rus Vladimir Putin a reiterat că Rusia este pregătită din punct de vedere tehnic pentru un eventual conflict nuclear. Cu toate acestea, el a menționat că este încrezător că va câștiga alegerile prezidențiale fără probleme, în lipsa unor "miracole".

Avertismentul dur lansat de Rusia vine în contextul în care tensiunile între Moscova și Occident continuă să crească în legătură cu situația din Ucraina și înaintea alegerilor prezidențiale din Rusia.

Cu toate acestea, impactul acestor declarații asupra evoluției situației în regiune rămâne deocamdată incert, pe fondul eforturilor diplomatice de a găsi o soluție pașnică la conflictul din Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel