Rusia amenință Marea Britanie: "Legăturile bilaterale vor fi distruse definitiv"

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei
Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei

După numeroase amenințări ale Rusiei la adresa Marii Britanii, de această dată, Moscova susține că relațiile dintre cele două țări ar putea fi distruse definitiv. 

Ambasadorul Marii Britanii la Moscova, Deborah Bronnert, a fost chemată vineri la Ministerul de Externe al Rusiei pentru discutarea celor mai recente sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv sancțiuni împotriva Companiei de Radio și Televiziune de Stat din toată Rusia, potrivit unui comunicat al ministerului rus de externe.

„Ambasadorului i s-a spus despre inacceptabilitatea unor astfel de acțiuni distructive, a căror continuare va duce inevitabil la distrugerea definitivă a legăturilor bilaterale și la deteriorarea relațiilor dintre popoarele Rusiei și Regatul Unit”, se arată în comunicat.

Impunerea de sancțiuni împotriva presei ruse „doar pentru că acoperirea și interpretarea levenimentelor care au loc în lume nu este în concordanță cu tiparele occidentale, confirmă încă o dată în mod clar duplicitatea și cinismul politicienilor britanici, pentru care un lucru precum libertatea media nu este altceva decât un instrument de rezolvare a problemelor pieței”, se mai spune în comunicat.

Ministerul a acuzat Marea Britanie și oficialii săi că au impus sancțiuni și au făcut declarații cu „amenințări” care sunt „intercalate cu minciuni și grosolănie” împotriva Rusiei.

„Partea rusă va continua să răspundă aspru și decisiv la toate sancțiunile inițiate de Londra și să ia măsuri de represalii”, se adaugă în declarație.

Marea Britanie impune sancțiuni Rusiei și va livra arme Ucrainei

 

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat marţi într-un discurs prin videoconferinţă în faţa parlamentului ucrainean că Regatul Unit va acorda Ucrainei un nou ajutor militar în sumă totală de 300 de milioane de lire, inclusiv sub formă de radare, drone şi aparate pentru vedere nocturnă, informează AFP şi Reuters.

"Vom continua să ajutăm Ucraina (...) cu arme, financiar şi umanitar, până ne vom atinge obiectivul pe termen lung care trebuie să fie întărirea Ucrainei astfel ca nimeni să nu mai îndrăznească să vă atace", a spus premierul britanic.

Londra a deblocat deja până acum ajutor militar pentru Kiev în valoare de 450 de milioane de lire, constând mai ales în rachete antitanc uşoare, iar recent a promis vehicule blindate, rachete antinavă şi sisteme de apărare antiaeriană.

Marea Britanie a acceptat greu refugiații ucraineni



"Am un mesaj pentru voi: Ucraina va câştiga, Ucraina va fi liberă", a adăugat Johsnon, subliniind că în lupta sa împotriva Rusiei Ucraina a "aruncat în aer mitul invincibilităţii (preşedintelui rus Vladimir) Putin".

Premierul britanic a regretat în acelaşi timp că occidentalii au fost "prea lenţi în a sesiza ce se întâmplă" şi în a sancţiona Moscova. "Nu mai putem repeta această eroare", a atenţionat el.
În acelaşi timp, într-un interviu acordat postului ITV, el a admis că Marea Britanie ar fi putut reacţiona mai rapid în sensul de a-i ajuta pe refugiaţii ucraineni, pe fondul criticilor privind dificultăţile întâmpinate de aceştia la primirea pe teritoriul britanic comparativ cu alte state europene, au consemnat dpa şi PA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel