”Ținte militare legitime” - Rusia amenință direct SUA și NATO în războiul din Ucraina

Fotografie cu rol ilustrativ: convoi cu tehnica militara a unui detasament american la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac
Fotografie cu rol ilustrativ: convoi cu tehnica militara a unui detasament american la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a declarat miercuri că Rusia va considera vehiculele SUA și NATO care transportă arme pe teritoriul ucrainean drept ”ținte militare legitime”.

Eforturile țărilor occidentale de a împiedica armata Rusiei vor fi suprimate aspru

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a făcut aceste comentarii în timpul unui interviu acordat agenției de știri de stat ruse TASS. Ryabkov a mai spus pentru presa că orice eforturi ale țărilor occidentale de a împiedica Armata Rusiei vor fi ”suprimate aspru”, a informat Reuters.

O fișă informativă a Casei Albe la mijlocul lunii martie detalia că SUA vor furniza Ucrainei milioane de cartușe de muniție pe lângă apărarea aeriană și multe altele.

Marți, secretarul adjunct al Apărării, Kathleen Hicks, a declarat reporterilor că Pentagonul ia în considerare să ofere Ucrainei arme și mai avansate, potrivit News Week.

Există puncte secrete de predare a echipamentului militar

Nu este clar ce vehicule sunt folosite pentru a livra proviziile din alte țări în Ucraina, dar The Conversation a scris la mijlocul lunii martie că ar exista puncte secrete de predare a echipamentului militar de-a lungul graniței Ucrainei în țările NATO, pe care convoaiele ucrainene le pot colecta.

Dacă ar exista vreodată un vehicul de transport SUA sau NATO în țară și Rusia îl lovește, experții se tem de represalii și de rezultat. Un astfel de scenariu ar putea declanșa o teamă încă de la începutul invaziei: dacă Rusia ar vedea un conflict accidental ca pe o provocare directă, ar putea trage alte țări în război.

SUA au ezitat să aprovizioneze Ucraina cu armament sofisticat 

Până acum, SUA au parcurs o linie fină în ceea ce privește cererea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski pentru arme militare. Pentagonul a rezistat ofertelor Poloniei de a oferi avioane de luptă MiG-29 unei baze americane pentru a fi transferate în Ucraina.

În mod similar, SUA nu au cedat solicitării lui Zelensky pentru stabilirea unei zone de excludere a zborurilor în Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat reporterilor că participarea SUA la o astfel de mișcare ”poate fi confundată cu o escaladare și ar putea duce la o reacție semnificativă a Rusiei, care ar putea crește perspectivele unei escalade militare cu NATO”.

Rusia: ”Încercările de a încetini operațiunea noastră specială vor fi aspru reprimate”

”Avertizăm că vehiculele SUA-NATO cu arme care se deplasează pe teritoriul ucrainean vor fi privite de noi ca ținte militare legitime”, a declarat Ryabkov pentru TASS.

El a adăugat: ”Îi facem pe americani și pe alți occidentali să înțeleagă că încercările de a încetini operațiunea noastră specială, de a provoca daune maxime contingentelor și formațiunilor din RPD și LPR (Republicile Populare Donețk și Lugansk) vor fi aspru reprimate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel