Rusia, anexarea Crimeei. Primul stat din UE care dorește recunoașterea

Vicepremierul italian şi ministru de interne Matteo Salvini a afirmat că nu are nici o problemă cu anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, o poziţie în total dezacord cu politica oficială a Uniunii Europene şi a Statelor Unite ale Americii pe această temă, relatează vineri agenţia dpa. 

În 2014, Crimeea a fost ocupată şi anexată printr-un referendum, considerat ilegal de către Organizaţia Naţiunilor Unite. Anexarea Crimeii a dus la excluderea Rusiei din G8 şi la impunerea de sancţiuni împotriva ei de către UE şi SUA. 

Într-un interviu în cotidianul The Washington Post, Salvini, întrebat dacă Rusia a avut dreptul să anexeze Crimeea, a răspuns: A existat un referendum. 

După ce jurnalistul care i-a luat interviul a spus că a fost un referendum fals, Salvini a replicat: Este punctul dumneavoastră de vedere ... şi 90% dintre persoane au votat pentru revenirea Crimeii în Federaţia Rusă. 

Salvini, care este şeful partidului Liga (extrema-dreaptă), s-a exprimat la o zi după o vizită la Moscova, în cursul căreia şi-a reluat apelurile la încetarea sancţiunilor UE împotriva Rusiei şi l-a copleşit cu laude pe preşedintele rus Vladimir Putin. 

Agenţia dpa aminteşte că, în ianuarie, un alt politician european de extrema-dreaptă care îl admiră pe Putin, Marine Le Pen, şefa Alianţei Naţionale din Franţa, fostul partid Frontul Naţional, a exprimat opinii similare despre Crimeea. A existat un referendum. Cetăţenii din Crimeea au dorit să adere la Rusia, a declarat Le Pen la BFMTV şi la RMC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel