Rusia ar fi încercat să-l asasineze pe directorul Rheinmetall pentru că trimite arme în Ucraina, companie prezentă și în România

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Potrivit serviciilor secrete americane, Rusia ar fi încercat să-l asasineze pe directorul firmei Rheinmetall  pentru că trimite arme în Ucraina.

Serviciile secrete americane ar fi descoperit, la începutul acestui an, că Rusia a planificat asasinarea directorului executiv al producătorului german de armament Rheinmetall RHMG.DE, care a produs obuze de artilerie și vehicule militare pentru Ucraina.

Informația a fost făcută publică, joi, de CNN, care a citat cinci oficiali americani și occidentali fără a da nume, potrivit Reuters.

Potrivit CNN, complotul ar fi făcut parte dintr-o serie de planuri ale guvernului rus de a asasina directori din industria de apărare din întreaga Europă care sprijineau efortul de război al Ucrainei.

Statele Unite ar fi informat Germania, adăugând că serviciile de securitate germane l-au putut proteja pe Papperger. Rheinmetall a declarat într-o declarație că "măsurile necesare sunt întotdeauna luate" în consultare cu autoritățile de securitate.

Compania este unul dintre cei mai mari producători mondiali de obuze de artilerie și tancuri. Aceasta a început să își intensifice producția după invazia Rusiei din 2022 în Ucraina. Precizăm că Rheinmetall a preluat în urmă cu câteva luni o participaţie de 72,5% la Automecanica Mediaş din România. Mai mult, în decembrie 2023, România a atribuit Rheinmetall o comandă majoră de apărare aeriană, în valoare de 328 de milioane de euro.



Amenințări din partea Rusiei

Președintele rus Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al actualului președinte Vladimir Putin, a declarat anterior că Rusia va riposta. Comentariile au venit după ce Rheinmetall a declarat în mai 2023 că a înființat o întreprindere comună cu conglomeratul ucrainean de stat Ukroboronprom pentru a construi și repara tancuri în Ucraina.

În februarie, Rheinmetall a anunțat că intenționează, de asemenea, să deschidă o fabrică de muniții în Ucraina. Două luni mai târziu, Papperger - care lucrează la Rheinmetall de 34 de ani, dintre care mai mult de 11 ani în calitate de director general - a ținut prima pagină a ziarelor atunci când casa lui a fost incendiată de activiști de extremă stânga, conform ziarului tabloid Bild.

"Trebuie să ne protejăm cât mai bine și să nu fim naivi"

Întrebat despre raport în cadrul actualului summit NATO de la Washington, ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat că Rusia duce un război hibrid de agresiune, inclusiv atacuri cibernetice și sabotarea infrastructurii.

"Acest lucru subliniază încă o dată că noi, ca europeni, trebuie să ne protejăm cât mai bine și să nu fim naivi", a spus ea.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Germania a refuzat să comenteze raportul CNN, adăugând că, în general, Guvernul ia foarte în serios amenințările regimului rus.

"Autoritățile noastre de securitate sunt foarte vigilente și acționează în consecință, în strânsă cooperare cu partenerii noștri internaționali", a declarat purtătorul de cuvânt. "Guvernul federal nu va fi intimidat de amenințările rusești. Vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru a preveni posibile amenințări în Germania."

Serviciile de informații interne ale Germaniei au refuzat să comenteze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel