Rusia ar putea intra în Ucraina paşnic. Cele două regiuni CHEIE. Chirieac: Nu au şanse să intre în NATO. Corupţia, mod de guvernare

Fotografie creată de Kony Xyzx, de la Pexels
Fotografie creată de Kony Xyzx, de la Pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit din nou despre situaţia tensionată dintre Rusia şi Ucraina şi a anticipat următoarele mişcări ale lui Vladimir Putin. 

Întrebat dacă Rusia va porni un război în cazul în care Ucraina va intra în NATO, Bogdan Chirieac a transmis un mesaj clar. "Sunt pretexte astea. Ucraina nu are cum să intre în NATO. Din punct de vedere al dezvoltării societăţii, este cu 30 de ani în urma României. Nu mai spun faţă de Europa de Vest. Minorităţile nu au drepturi, democraţia nu există, corupţia e un mod de guvernare acolo. Ucraina nu are cum să intre în NATO", a precizat Chirieac. 

Ce va face Putin 

"Va face următorul lucru. Va recunoaşte cele două republici, Donetk şi Luhansk, cu populaţie filo-rusă, cu economie ceva mai bună decât restul Ucrainei. Asta se va întâmpla zilele viitoare, după care acestea vor cere, probabil, ajutorul Moscovei după 20 februarie, după ce se termină Olimpiada de Iarnă de la Beijing. Până atunci nu vom avea nimic, pentru că s-ar supăra preşedintele Chinei, care este singura salvare a Rusiei. Rusia nu are putere economică, dar China are!", a mai spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Rusia ar putea ataca Ucraina în 4 moduri. Invazia prin Republica Moldova, unul dintre scenarii

Presa bulgară scrie că există posibilitatea ca Vladimir Putin să atace Ucraina din Republica Moldova.

Experții lansează patru scenarii prin care Rusia ar putea ataca Ucraina. Unul dintre acestea susține că invazia ar putea fi făcută prin Republica Moldova, scrie 24chasa. Și Insula Șerpilor este punct strategic important. Este situată în apropierea graniței Ucrainei cu România.

Atacuri cibernetice și sabotaj. Presa bulgară scrie că aceste tipuri de atac ar fi cele mai accesibile pentru Vladimir Putin. Atacurile cibernetice ar putea fi folosite pentru a destabiliza situația din Ucraina și s-ar putea manifesta prin întreruperea energiei electrice, închiderea băncilor și a bancomatelor, provocarea unui haos general în transportul public sau acțiuni care ar dăuna întreprinderilor și totodată și economiei Ucrainei. În plus, separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei ar putea primi finanțare din partea armatei ruse, dar și arme pentru a-și consolida atacurile asupra forțelor de la Kiev. Nu sunt excluse nici alerte false cu bombe din școli sau alte instituții publice, pentru a demoraliza populația. Atacul cibernetic prevede și dezinformare. Experții susțin că oamenii ar putea fi îndemnați indirect să nu mai aibă încredere în guvern, prin răspândirea unor informații false. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel