Servicii secrete rusești în România. Chirieac: Putin îi va da pe toți afară, în curând. Nu-și fac datoria

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anete Lusina)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Anete Lusina)

Trei servicii secrete din Rusia s-ar afla pe teritoriul țării noastre. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac .

Invitat la România TV, analistul politic a fost întrebat de jurnalista Cristina Șincai despre presupusa prezență a trei servicii secrete rusești pe teritoriul țării noastre și ce înseamnă asta pentru noi.

"Înseamnă că Putin îi va da pe toți afară, în curând. Nu-și fac datoria. Spunea colegul dvs. în prezentare că s-au mărit prețurile și ce s-a întâmplat în România. Păi, în România este un dispreț total față de majorările de prețuri. Creșterea prețului la litrul de carburant nu a impresionat pe absolut nimeni. Nu a impresionat nici măcar un cățel pieton. Traficul a rămas la fel, lumea bagă benzină la fel, la alimente este la fel. Ați văzut vreo mișcare de masă? Ați văzut ceva? Eșec total!

În privința hackerilor, ne-au explicat și nouă specialiștii noștri de la DC News. Este un atac rudimentar acela cu foarte multe cereri pe secundă ca să blochezi serverul. Nu e nici pomeneală de vreo inteligență. Aici iarăși îi disprețuim pe ruși, care cred că plâng în pumni acum, plâng mai mult decât pentru bătaia pe care o încasează în Ucraina. România nu are sisteme informatice decât rudimentare, greu de atacat”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac.

100 de zile de război

Au trecut 100 de zile de când Rusia a atacat Ucraina. De atunci, ruşii au reuşit să ocupe o cincime din suprafaţa Ucrainei, însă cu pierderi majore, atât materiale cât şi umane. Analistul politic Bogdan Chirieac trage un semnal de alarmă cu privire la măsurile pe care Europa, dar şi SUA, trebuie să le ia pentru ca ruşii să nu reuşească să îşi menţină controlul în regiunile ocupate. 

Întrebat dacă Vladimir Putin va reuşi, aşa cum şi-a propus, să cucerească Donbas-ul până la 1 iulie, analistul Bogdan Chirieac a spus că "Donbas-ul era ocupat în proporţie de 17% înainte de începerea conflictului din februarie. Asta se întâmplă din 2014, de când au ocupat ruşii Crimeea. Acum sunt pe cale să ocupe tot Donbas-ul. Au luat întregul acces la Marea Azov, au luat Mariupolul după ce l-au făcut praf, nu mai e nicio clădire în picioare acolo, au ocupat o suprafaţă cam de 120.000 km pătraţi - adică Elveţia şi Austria la un loc sau jumătate din Germania - până acum. Ideea de acţiune este să meargă să ia Odesa, să facă joncţiunea cu Transnistria". 

Care este situaţia în zona Odesa 

"Deocamdată, nu au atacat decisiv în Odesa. Încearcă să trimită rachete de pe mare, dar navele sunt la 200 km distanţă, fiindcă acum ucrainenii au rachete foarte bune oferite de danezi, britanici şi curând de americani. Deci navele alea pot fi scufundate cu uşurinţă. 

Problema e tăvălugul ăsta al Armatei Roşii, că despre asta e vorba. Ostaşii Armatei Roşii calcă totul în picioare. În ciuda faptului că au suferit pierderi uriaşe, Putin nu e interesat de pierderile suferite de armata sa, nu îl interesează viaţa omenească. La sutele de mii de oameni pe care îi aruncă în luptă, în 100 de zile a luat o cincime din suprafaţa Ucrainei. Dacă merge în acest ritm, gândiţi-vă că o să ia 40%, 60% până la sfârşitul anului. Probabil se va opri aici. 

Sigur că Rusia se resimte în urma sancţiunilor economice aplicate. Cred că Europa, la modul foarte serios, ar trebui să se gândească ce va face şi ce vom face cu toţii, pentru că România ar trebui să stea strâns lipită de SUA, fiindcă Putin va cuceri această parte a Ucrainei. Să vedem ce facem ca să nu o menţină. Şi Germania hitleristă a cucerit toată Europa, dar nu a putut să o menţină. La fel se poate întâmpla cu Rusia lui Vladimir Putin. El cucereşte, dar oraşele trebuie reconstruite, e vorba de viaţa economică. Oricum, în Rusia a scăzut PIB-ul cu 30%", a mai punctat Bogdan Chirieac la România TV, în emisiunea moderată de Ionuţ Grigore. 

România "nu reuşeşte să găsească soluţii"

"Deocamdată, administraţia din România nu reuşeşte să găsească soluţii, deşi ne-a cerut Uniunea Europeană să ajutăm Ucraina să exporte cerealele, grâul, pe la noi. Nu se poate. Nu avem cale ferată, portul e la maximum, administraţia atât poate", a concluzionat analistul politic. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel