Rusia, atacuri multiple în Ucraina. A vizat pozițiile avansate ale frontului

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Rusia a atacat Ucraina pe mai multe fronturi, relatează Reuters. 

Rusia a lansat atacuri în nordul, estul și sudul Ucrainei, ucigând cel puțin patru persoane și rănind 37, arată duminică armata ucraineană și autoritățile locale.

Atacurile nocturne au vizat pozițiile cele mai avansate ale frontului, care aparțin Ucrainei, precum Cernihiv, Sumî, Harkov și Donețk, precizează forțele aeriene ale Ucrainei pe aplicația de mesagerie Telegram.

Rusia a bombardat regiunile de graniță ale Ucrainei. 

„Majoritatea rachetelor nu și-au atins țintele”, arată forțele aeriene, adăugând că Rusia a lansat o rachetă balistică Iskander-M, o rachetă de croazieră Iskander-K și șase rachete aeriene ghidate. Nu a fost specificat câte dintre ele au fost distruse.

Kievul subliniază că incursiunea sa surpriză de la începutul acestei luni în regiunea Kursk a Rusiei a avut ca scop să împiedice capacitatea Moscovei de a lansa exact acest tip de atacuri.

Atacul a rănit și ucis civili

Un atac cu rachete asupra regiunii de nord Sumî a ucis o persoană și a rănit cel puțin 16 altele, inclusiv trei copii, au declarat autoritățile locale pe Telegram.

Oleh Sinehubov, guvernatorul regiunii Harkov din est, a postat că cel puțin 13 persoane au fost rănite în urma atacurilor rusești, inclusiv un copil de 4 ani.

Ihor Terekhov, primarul orașului Harkov, a declarat că o conductă de gaz a fost avariată în oraș și cel puțin două case au fost distruse, iar 10 au fost avariate.

Forțele aeriene au declarat că Rusia a lansat nouă drone de atac, iar sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei au distrus opt dintre ele deasupra regiunii Mykolaiv.

Atacurile rusești au continuat pe parcursul zilei în regiunea sudică Herson, ucigând o persoană și rănind alte șase, potrivit lui Roman Mrochko, șeful administrației militare a orașului Herson.

Procurorii regionali din Sumî au declarat că un atac aerian cu bombă, de duminică după-amiază, a lovit un cartier rezidențial din satul Svesa, ucigând două persoane și rănind alte două.

Reuters nu a putut verifica independent rapoartele și nu a existat o reacție din partea Rusiei. 

Ambele părți neagă că ar viza civilii în războiul pe care Rusia l-a declanșat prin invazia sa la scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

Rusia acuză Ucraina că a ucis mai mulți civili în regiunea Belgorod

Un atac al Ucrainei ar fi avut loc tot duminică, în regiunea Belgorod. 

Cinci civili ar fi fost uciși și alți 12 răniți într-un atac al armatei ucrainene asupra regiunii Belgorod, aflată la granița cu Rusia, a declarat duminică guvernatorul Viaceslav Gladkov, conform agențiilor AFP și Reuters.

Atacul a vizat satul Rakitnoe și a dus la pierderea a cinci vieți omenești, a precizat Gladkov, adăugând că 12 persoane au fost rănite, inclusiv trei copii.

Patru dintre răniți se află în stare critică, printre care trei bărbați și o femeie cu o rană de șrapnel în abdomen, care este în prezent supusă unei operații, a menționat guvernatorul.

Regiunile ruse de la frontiera cu Ucraina au devenit tot mai frecvent ținta atacurilor din partea Kievului, în special după ce armata ucraineană a lansat o ofensivă fără precedent la 6 august în regiunea Kursk, vecină cu Belgorod.

În contextul intensificării atacurilor, Moscova a anunțat la mijlocul lunii august că va trimite forțe suplimentare în regiunea Belgorod, unde a fost declarată stare de urgență, iar cinci sate de frontieră au fost evacuate începând cu 19 august.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel