Rusia avertizează băncile occidentale de "consecințe catastrofale" în cazul confiscării de active

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a comentat "declarații de la Bruxelles" conform cărora "veniturile din activele noastre nu aparțin nimănui" și vor fi folosite împotriva Rusiei în războiul din Ucraina.

 

Kremlinul a avertizat asupra unor "consecințe catastrofale" în cazul în care UE va continua planurile de confiscare a activelor rusești deținute în băncile occidentale.

Unele bănci occidentale fac presiuni împotriva propunerilor UE de redistribuire a miliarde de euro din dobânzile obținute din activele rusești înghețate, au declarat surse importante din industrie, temându-se că ar putea duce la litigii costisitoare.

Însă liderii UE au fost de acord să avanseze cu un plan de utilizare a până la trei miliarde de euro pe an pentru a furniza arme Ucrainei, în încercarea de a susține lupta Kievului împotriva Rusiei.

Peskov a lansat un avertisment

Comentând astăzi această mișcare, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: "Am auzit declarații de la Bruxelles că veniturile din activele noastre nu aparțin nimănui. Acest lucru nu este așa. Ele aparțin deținătorilor activelor, proprietarilor activelor".

Peskov a lansat, de asemenea, un avertisment abia voalat, adăugând: "Departamentul juridic al oricărei bănci înțelege consecințele catastrofale ale unor astfel de acțiuni de expropriere a activelor, atât pentru bancă, cât și pentru întreaga țară și pentru economia europeană. Dacă astfel de decizii s-ar realiza, acest lucru ar avea consecințe foarte grave pentru cei care le-au luat și le-au pus în aplicare", conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel