Rusia cere 4,6 milioane de dolari Norvegiei pentru că renii au trecut granița dintre cele două țări, au „călcat” pământul rus cu copitele și au mâncat arbuștii și lichenii

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Rusia acuză Norvegia dă renii scandinavi ar fi trecut pe teritoriul rus și ar fi provocat pagube în Rezervația naturală Pasvik.

Zeci de reni norvegieni au fost acuzați de „aroganță” și „lipsă de respect” pentru că au trecut granița dintre Norvegia și Rusia la sfârșitul anului trecut și că ar fi provocat daune de milioane de dolari într-o rezervație naturală rusă, conform thedailybeast.

Rezervația naturală Rusă Pasvik cere 47 de milioane de coroane norvegiene (aproximativ 4,6 milioane de dolari) pentru „daunele semnificative” pe care spune că le-au provocat renii, potrivit The Barents Observer.

Natalya Polikarpova, directorul rezervei, a spus că valoarea compensației inițiale calculată a fost mult mai mică (aproximativ 5.000 de dolari), dar autoritățile au ajuns apoi la suma mai mare folosind o metodă „bazată pe experiența Ministerului Afacerilor Externe”. 

Renii sunt acuzați că au mâncar lichenii, mușchii și arbuștii și au „călcat” pământul cu copitele.

„Aceasta este aroganță și lipsă de respect pentru conservarea naturii, pe care Norvegia pretinde că o susține, și lipsă de respect pentru interesele unei alte țări”, a spus Polikarpova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel