"Rusia consideră Taiwan parte integrantă a Chinei". Prima reacţie de la Kremlin după alegerile din Taiwan

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Lai Ching-te a câştigat alegerile prezidenţiale din Taiwan. După acest rezultat, a apărut şi prima reacţie de la Kremlin. 

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a declarat că "poziţia Rusiei asupra Taiwanului este neschimbată. Rusia consideră Taiwan parte integrantă din China", conform Reuters. 

Vicepreşedintele în exerciţiu al Taiwanului, Lai Ching-te, candidat la preşedinţie din partea Partidului Democrat Progresist (DPP), a câştigat sâmbătă alegerile prezidenţiale, obţinând 40,2% din voturi, potrivit rezultatelor anunţate după numărarea sufragiilor în 98% din secţiile de votare, transmite France Presse, citată de Agerpres.

Principalul său adversar, Hou Yu-ih, în vârstă de 66 de ani, candidat din partea Kuomintang (KMT), care pledează pentru legături mai strânse cu Beijingul, a obţinut 33,4% din voturi, potrivit acestei numărători a Comisiei Electorale Centrale.

Mai devreme în cursul serii, el şi-a recunoscut înfrângerea în faţa susţinătorilor săi: "Respect decizia finală a poporului taiwanez" şi "Îi felicit pe Lai Ching-te şi Hsiao Bi-khim (colistiera sa) pentru alegerea lor şi sper că nu vor dezamăgi aşteptările poporului taiwanez".

Lai Ching-te, în vârstă de 64 de ani, a fost descris de Beijing ca fiind un "pericol grav", deoarece partidul său susţine că insula este de facto independentă. China, care consideră Taiwanul ca fiind una dintre provinciile sale, a făcut apel la alegători să facă "alegerea corectă", armata sa promiţând să "zdrobească" orice dorinţă de "independenţă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel