Rusia dezlănțuie 'focul iadului' asupra forțelor ucrainene aflate pe malul estic al Niprului - Reuters

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Trupele militare ruse au blocat forțele ucrainene care au traversat malul estic al râului Nipru în sudul Ucrainei și le bombardează cu 'focul iadului', a declarat Vladimir Saldo, un oficial instalat de Rusia, miercuri, transmite Reuters.

Forțele ucrainene și-au asigurat un cap de pod în partea regiunii Herson de pe malul stâng al Niprului, în sudul Ucrainei, a declarat marți, Andrii Yermak, șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Declarația lui Andrii Yermak este prima recunoaștere oficială că forțele ucrainene s-au stabilit pe malul estic al Niprului, în regiunea Herson.

'Împotriva tuturor șanselor, Forțele de Apărare ale Ucrainei au câștigat un punct de sprijin pe malul stâng (estic) al Niprului', a zis Yermak într-un discurs ținut în fața think-tank-ului Hudson Institute din SUA. Afirmațiile sale au fost postate și pe site-ul lui Zelenski.

'Pas cu pas, ei demilitarizează Crimeea. Am parcurs 70% din distanță. Iar contraofensiva noastră se dezvoltă', a zis oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel